Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, uzun bir süredir tapu bekleyen Duraliler ve Avni Tolunay Mahallesinde 281 hak sahibi vatandaşa tapu dağıttı. Başkan Türel, bazı maşaların işlerini engellemeye çalıştığını ve vatandaşın mutsuzluğundan beslendiğini belirterek, “ İstedikleri kadar uğraşsınlar. İstedikleri kadar eteğimizden çekiştirsinler. Bizi gideceğimiz hedeften alıkoyamazlar” dedi.

Uzun süredir tapu bekleyen Duraliler ve Avni Tolunay Mahallesinde hak sahipleri için Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Duraliler bölgesinde bulunan ek hizmet binasında tapu dağıtım töreni düzenlendi. Törene, AK Parti Milletvekilleri Hüseyin Samani, Gökçen Enç, İbrahim Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, Kepez İlçe Başkanı İbrahim Ethem Taş, Konyaaltı İlçe Başkanı Mehmet Rıfat Durukan meclis üyeleri, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı. Törende konuşan Başkan Menderes Türel, günün anlamı ve önemine dikkat çekti. ‘Cana gelmesin mala gelsin, deriz ama mal da canın bir yongasıdır’ sözünü hatırlatarak konuşmasına başlayan Başkan Türel, bugüne kadar gelinen süreci anlattı. Kepez Belediyesinin Duraliler ve Avni Tolunay mahalleleri imar planı çalışmalarının 168,54 hektarlık alanda başlattığını belirten Başkan Türel, Toprak Koruma Kurulu dahil tüm kurum görüşlerinin alındığını ve büyükşehir meclisinden 08 Aralık 2015 tarihinde onaylanarak nazım imar planlarının tamamlandığını söyledi.

"Mahkeme kapılarını aşındırmaya başladılar"

Kurul kararlarının İçişleri Bakanlığı tarafından da onaylandığını belirten Başkan Türel, “Böylece halkımızın imar planı sorunu aslında tamamen çözülmüştü. Ancak işte buraya kadar her şey güzel. Ne oldu,  Ziraat Mühendisleri Odası ve Şehir Plancıları Odası Antalya Şube başkanlıkları tarafından, Antalya Toprak Koruma Kurulu kararına karşı dava açıldı. Üst planı yapılmış bitmiş. Sizin mutluluğunuz bizim mutluluğumuz diyorken boşa söylemiyoruz. Birileri içinde sizin mutsuzluğunuz onların mutluluğu oluyor. Biz sizin mutsuzluğunuzdan mutsuz oluyoruz. Biz planı yapınca hemen mahkeme kapılarını aşındırmaya başladılar. Ve bizim bin bir emekle aldığımız tarım görüşü Antalya 3. İdare Mahkemesi’nin kararı ile iptal edildi. Yaptığımız planlar açıkçası boşa gitti. Tabi Antalya’da yerel mahkemede davayı kaybettik ama Ankara aşamasını da büyük bir özenle ve dikkatle takip ediyoruz. Peşini de bırakmış değiliz” dedi.

"Dava açan oda başkanı CHP’ye il başkan adayı oldu"

Başkan Türel, sözlerine şöyle devam etti: “Maşalar devreye giriyor dedim ya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı çok değil bundan birkaç ay önce hangi göreve talip oldu biliyor musunuz? Cumhuriyet Halk Partisi’nin İl Başkanlığı’na talip oldu. Yani kimin ne istediği açık seçik ortada, maşalar diyorken boşa söylemiyorum. Herkes dürüst olacak açık olacak samimi olacak. Sivil toplum örgütlerini meslek odalarını maşa gibi kullanan siyasiler gelip sizin mutsuzluğunuz karşısında evlerinde davul zurna çalamayacak. Harbiden konuşacak. Doğruyu söyleyecek. Bu kadar basit biz işi tamamlamıştık. Boğayı projesi yapacağım diyorum olmaz diyorlar. Konyaaltı Sahil Projesi’nin tamamı halka açık yapacağım diyorum halka kapatıyor diyorlar. Yalanla dolanla insanların aklını karıştırıyorlar. 3. Etap Raylı Sistem yapacağız

diyoruz ona da olmaz diyorlar. Geçenlerde ne yapalım Allah aşkına ne yapacağız onu bana bir söylesenize dedim. Geleyim ben o işlerle de uğraşayım. Yarın seçim geliyor sizin karşınıza milletin karşısına çıkacaklar. Ben şunu yapacağım diyecekler. Ne yapacaksınız onu bir söyleyin bana. Biz geliriz arkanızdan o planların o projelerinde takipçisi oluruz”

"Yüzdük, yüzdük kuyruğuna geldik"

Kepez Belediyesi’ne ve Başkan Hakan Tütüncü ile güzel bir işbirliği sergilediklerini belirten Başkan Türel, “Duraliler ve Avni Tolunay Mahallelerimizin kalan kısmının imar ile ilgili çalışmalarını neticeye götürebilmemiz için tabi ki orman bakanlığı ile ilgili yıllardır devam eden bir dava süreci var. Orman sınırları ile ilgili uzun yıllardır 15 senedir devam eden bir sınır davası var. Şimdi bunları tabi bakanlık nezdinde çözsek de yetmiyor. Çünkü bu bir dava süreci olduğu için birde bunun yargı sürecinde neticeye gitmesi gerekiyor. Ama biliyorum bende an be an takip ediyorum yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik desek yeridir. Böylelikle inşallah yaptığımız 281 tapu dağıtacağız bugün. Tapuların kalan kısımlarını da Ankara’da ve yargıdaki süreçleri tamamlamak suretiyle inşallah neticeye kavuşturacağız” dedi.

"Tek sermayemiz Allah rızası"

Gece gündüz sizin mutluluğunuz için çalışıyoruz” diyen Başkan Türel, “Batı çevreyoluna da karşı çıkmışlardı. Buna da olmaz dediler. Ve işte bir kısmı da Duraliler’den geçen bu yolun olmaması için ellerinden geleni yaptılar. Yok, efendim bu konu kamulaştırma ile çözüm sünmüş. Bunların derdi milletin derdi değil ki. Kamulaştırmada milletin canı yansın ver parayı ondan sonra vatandaş imar bekliyorken elindeki arsadan da olsun. Bu mantık kabul edilebilir mi. Olmadan da başardık. Şükürler olsun sizlerin duaları destekleriyle oluyor bütün bunlar. Açıkça söyleyeyim onlar ne kadar sizin mutsuzluğunuzu kendilerine mutluluk olarak sermaye yerine sayıyorlarsa bizim değerli dostlar iki tane sermayemiz var. Bir Allah rızası bir de millet rızası. Bunlar olduktan sonra evvel Allah sırtımızı kimse yere getiremez. Kimse bizi

gideceğimiz hedeften alı koyamaz. Dualarınızı desteklerinizi eksik etmeyin. Her şey güzel olacak. Bugün burada olduğu gibi Sözlerimi burada bitirirken Afrin’deki şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Gazilerimize sağlık şifa versin Cenab-ı hak. Askerimizi polisimizin gücünü kuvvetini artırsın. Türkiye çok daha güzel olacak ama Antalya da çok güzel olacak diyor ve hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” şeklinde konuştu. Başkan Türel ve diğer katılıcımlar törenin ardından hak sahiplerine tapularını dağıttı.