Türkiye'de korona aşısı için hayvan deneyleri başladı Türkiye'de, koronavirüs salgınına aleyhinde çare arayışları sürüyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, koronavirüs aşısı çalışmaları kapsamında hayvan deneylerinin başladığını duyurdu. Aşı konusunda 17 bambaşka firmayla temas halinde olduklarını belirten Bakan Varank, "Rekombinant aşıda 3 hocamız hayvan deneyleri aşamasına geldi. Hatta birisi hayvan deneylerini başlattı." biçiminde konuştu. Varank'ın açıklamaları şu şekilde: "Aşı konusunda 17 ayrı firmayla temas halindeyiz. 3 üniversite, hayvanlar üstünde aşı testlerine başladı. Dünyada medyaya yansımış aşı projeleri var. Biz bu projelerdeki Türk hocalarımızla da iletişim halindeyiz. Bütün dünyadaki aşı projelerini yakından peşine düşüp takip ediyoruz ve meslek birliği içindeyiz.
Solunum cihazı parçalarını zaten üretiyorduk. Stoklarımızı tutup kontrollü ihracat yapıyorduk. Acilen serbest bıraktık ihracatı. Yalnızca parça edinmek isteyen ülkelere de satışlar başladı. PCR en geçerli usul. Türkiye'de 13 firma PCR kiti üretiyor. Bunun ihracatını yapıyoruz dünyaya. Bakanlık olarak desteklediğimiz firmalar bunlar. Yeni tür tanı kitleri için de hoş haberler var. Nanoteknoloji esasına dayanan dünyada ilk önce kullanılacak süratli test kiti projelerini hazırlıyoruz.
Türkiye'nin derhal günlük maske imal kapasitesi 40 milyon maskeyi geçmiş durumda. Jurnal 40 milyon maske üretimi Türkiye'nin ihtiyacının fazla üstünde. Tek kullanımlık olmayan maskeler için de imal kapasitesini artırmaya çalışıyoruz. Tek kullanımlık olmayan maskeler için Ticaret Bakanlığımız bir tavan fiyat belirleyebilir. Birkaç gün içinde kumaş maskelerle ilgili standartları belirleyen bir tanımlama yapacağız.
Türkiye kuvvetli bir sanayi ülkesi. Biz bu dönemde şunu gördük; kendi kendine yetiyor almak çok önemli. Bu virüs süreci dijitalleşmenin önemi yeniden göstermiş oldu. Şu iki aylık dönemde gördük fakat; herkes dijitalleşmeye fazla hızlı şekilde adapte olabiliyor. Dijitalleşmeye çalışan KOBİ'lerimize destek veriyoruz. Bu dönemde de hem dijitalleşmek isteyen keza de dijital teknolojileri geliştiren KOBİ'lerimize desteklerimizi sürdüreceğiz." Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur