Isparta Belediyesi yoğun kış şartları girmeden planladığı Keçeci Mahallesindeki sokak bazlı çalışmaların altyapı bölümünü bitirdi. Keçeci Mahallesinde tüm altyapı bağlantıları elden geçirilirken, eski ve çürümüş hatlar yenileriyle değiştirildiği bildirildi. Son aşamaya gelen çalışmaların ardından mahallede birkaç gün içerisinde dayanıklı asfalt çalışmalarına başlanacak. Keçeci Mahallesinde sona gelinen altyapı çalışmalarını yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Zincirleme çalışıyoruz. Şu anda Doğancı Mahallesinde asfalt çalışmaları başladı, buradaki çalışma tamamlanır tamamlanmaz, Keçeci Mahallemizin asfaltına başlanacak” dedi.

"Isparta altyapı çalışmaları bitti"

Bir şehrin altyapısının bitmesi gerektiğini söyleyen ve bunu Türkiye’de ilk olarak Isparta’nın tamamladığını kaydeden Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Altyapıya önem veren bir kişiyim. Şehrimizde altyapı bitmiştir. Planlamalarımızın önünde çalışıyoruz, bitiriyoruz, bu da bize mutluluk veriyor. Altyapıyı bitirmekle kalmıyoruz, kaliteli, dayanıklı asfalt ile kaplıyoruz. Yaptığımız asfaltlarımız kazılmasın istiyoruz. Keçeci mahallemizin de asfaltını 3-4 güne bitiriyoruz. Devlet sektörü gibi değil, özel sektörün de üzerinde bir çalışma gerçekleştiriyoruz” dedi.

Yapılan altyapı ve dayanıklı asfalt çalışmalarının tamamen belediyenin kendi iş makineleri ve personeli ile gerçekleştirildiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu işlerin ihale yöntemi ile yapılması halinde hem zaman kaybı yaşanacağını hem de maliyetin artacağını belirtti. Günaydın, “Bir işi ihaleye çıkardığımızda bir süreç var, buna yine 45 günlük de bekleme süresi giriyor. Dolayısıyla da biz bu zaman kayıplarını da ortadan kaldırmış olduk. Bu mahallemizi de altyapısı ile bitiriyoruz. Bu mahallelerimizden sonra Yenice, Mehmet Tönge ve Yeni Çünür var” dedi.

Yeni Çünür’ün asfaltının bahar aylarında yapılacağını kaydeden Günaydın, Çünür’deki tüm bağlantıların hazır hale gelmesini istediklerini dile getirdi. Çünür’ün altyapısının 2 yıl önce bitirildiğini devam eden inşaatların altyapı bağlantılarını yapmalarını beklediklerini aktaran Günaydın, “2 yıl önce Çünür’de yaptığımız çalışmalarda 40 bin kamyon dolgu gerçekleştirdik, kırmızı kodu elde ettik. Altyapılarını yaptık, yine 10 bin kamyon da stabilize dolgu malzemesi kullandık. Şimdide yaşayan otogara ulaşım sağlayacak olan yolun genişliğini 25 metreye çıkardık, bu yolunda da dolgusunu bitirdik” şeklinde konuştu.

Yeni Çünür’ün en büyük sorunlarından birisinin toz olduğunu ancak bunu da asfalt kırıkları ile aştıklarını anlatan Günaydın, altyapı çalışmalarından da para kazandıklarını belirtti. Altyapı çalışmalarının da ihale ile yapılması halinde sekiz kat daha fazla para ödeneceğini ancak bunun da kendi imkanları ile yaptıklarını dile getiren Günaydın, Isparta’da 40 yılda yapılabilecek bir çalışmayı kendilerinin bir dönemde gerçekleştirdiklerini ifade etti.