Bir kaç kolay adımda ve Andromo.com ile ücretsiz şekilde nasıl Android uygulama geliştirileceğini keşfedin.

Size kodlama olmaksızın uygulama geliştirmenin tüm sırlarını vermeden önce, size bir şey soralım. Uygulama geliştirme konusunda ilk kez ne zaman ve nasıl haberdar oldunuz? Bu konuda ne tür genellemeler var? Belki de yeterli bir programlama bilgisi olmadan bunun imkansız olduğunu söylüyor olabilirler. Belki de bunun vakit kaybı olduğunu da söylemişlerdir. Daha başka? Kaynakların masrafı, monotonluk, yetersiz?

Yeter, şimdi bu söylemlere son vermenin tam vakti! Andromo.com geliştirici ekibinden Alex bize yardımcı olacak.

YANLIŞ. Hala bir uygulama fikri bulamadım. Bu nedenle benim uygulama geliştirme girişimim başarısız olacak.

DOĞRU. Fikirler hava uçuşuyor. Gerçekten. Kendinizle başlayın, siz hangi konuda uzmansınız? Hangi hobilerinize tutkunsunuz? Ne kadar etkilenirseniz, o kadar derine inebilirsiniz bu konuda. Sonuç olarak, paylaşacak çok şeyiniz var! Yakında takipçiler bulunacak, garanti veriyorum. Dahası, ilgi alanınıza adanmış bir içerik uygulaması gerçek bir kendini açıklama yöntemi olabilir.

YANLIŞ. Tüm trend nişler çoktan yapıldı. Var olan rakiplerin başarısını geçemem. Zaten piyasada uzun zamandır varlar. Bu elde edilemeyecek bir hedef gibi.

DOĞRU. Bu nedenle önce piyasayı analiz etmelisiniz. Ne var piyasada? Neden bazı uygulamalar bugün tüm dünyada kullanılıyor? Avantaj ve dezavantajlarını analiz edin. Popüler olmaları içerik, arayüz yoksa kullanım kolaylığından mı kaynaklanıyor? Var olan örneklerden en iyi şekilde yararlanın ve daha iyisini yapın.

YANLIŞ. Bana programlama yeteneği olmadan bir uygulama geliştirmenin oldukça imkansız olduğu söylendi.

DOĞRU. Andromo platformu bunun tam tersi olduğunun mükemmel bir örneğidir. Burada kodlama bilgisi olmadan Android uygulamayı çevrimiçi oluşturabilirsiniz. Kod yazmayı unutun. Karmaşık yapılar ve çok sayfalı algoritmaları unutun. Andromo, sizin vaktiniz ve emeğinize değer veren tek sayfalık Android uygulama yapıcıdır. Mekaniğini size anlatayım.

Gelecek uygulamanız için kullanıma hazır bir anahattınız olduğunu düşünün. Tek yapmanız gereken gerekli malzemeleri eklemek. Malzemeler derken etkinlik ve içeriği kastediyorum. Uygulamanızı tanımlayacak temel elementlerdir.

Özellik seti konusunda zorlanıyorsanız, Kolay Başlangıç kararımızla tanışın. Geliştiricinin aklına gelebilecek çeşitli uygulama fikirlerini bir araya getirdik ve konusal uygulama taslakları şeklinde sunuma hazırladık. Seri bir şekilde de artırılacak.

YANLIŞ. Uygulamamı görsel olarak çekici yapmak için hiçbir fikrim yok. Bu yüzden denemeye gerek bile yok.

DOĞRU. Kolay! Yeni bir platformun özelleştirilmiş sürümü harikadır. Her şeyden önce, geliştiricinin önerdiği yedi renk temasından küresel uygulama stili seçebilirsiniz. Renk kombinasyonlarımızla ilgileniyoruz bu yüzden gerçekten uyumlu görünecek.

Ama bu sadece bir başlangıç. Adım adım ilerleyin ve her birini ayrı ayrı özelleştirin. İkonunu, paneldeki ikon yerini ve boyutunu seçin.

YANLIŞ. Arkadaşım bana içerik yüklemenin ekstra sıkıcı ve zaman alıcı olduğunu söyledi. Ama kullanıcılara gerektiği kadar iyi içerik sunabileceğimi düşünmüyorum.

DOĞRU. İstekli geliştiriciler için iyi haber. Beğendiğiniz kadar çok içeriği tek bir tıkla yükleyebilirsiniz. İhtiyacınız olan ikonlarla alanları seçin yeter.

İçerik alakası konusunda, biraz zorlu olabilir. Ama her zaman yaratıcılığınızı ve kararlılığınızı kullanabilirsiniz. Öncelikle muhtemel kitlenizi değerlendirmeniz gerektiğini söylemeliyim. Ne tür bir içerik aradıklarını tahmin etmeye çalışın. Konunuza sadık kalın ve şunu unutmayın: buradaki başarıyla eş anlamlı iki kelimedir kalite ve özgünlük.

Son olarak, size ilham veren şeyi bulun. Fikir edinmek için istediğiniz zaman Pinterest'e veya konusal sitelere göz atabilirsiniz.

YANLIŞ. Uygulama geliştirme çok fazla zaman gerektiriyor ve karşılığını çok nadiren ödüyor.

DOĞRU. Bizim önde gelen geliştiricilerimize gelirlerinden memnun olup olmadıklarını sorun. Bu tür şeyleri kim ortaya çıkarıyor?

Eğer uygulamanız göze çarpan, eğlenceli ve kullanışlı bir şeyse, kullanıcılar tarafından fark edilecektir. Ne kadar çok insan uygulamanızı indirir ve kullanır ve hayranı olurlarsa, o kadar çok uygulamadan para kazanma şansınız olur.

Reklam vericiler kural olarak konu ve kitleyle eşleşen konulardaki uygulamalara bakmaktadırlar. Bu yüzden buradaki amacınız her ne olursa olsun, kullanıcıların tekrar tekrar uygulamanızı kullanmalarını sağlamaktır. Her biri için ödeme alacak ve uygulamanızın üzerinden geçeceksiniz.

Yapmanız gereken tek şey platformda parasallaştırma özelliğini etkinleştirmek. Andromo size Facebook Kitle Ağı ve AdMob'un geniş fırsatlarına erişim sağlamaktadır. En son platform güncellemesi ile, reklam gösterim sıklığını da seçebilirsiniz.

Finansal yatırımlara ilişkin. Programlama kurslarına vereceğiniz paraya kıyasla, Andromo'nun abonelik ödemesi oldukça küçüktür. Seçebileceğiniz üç fiyat opsiyonu bulunmaktadır.

Halen endişeleriniz varsa, sorun değil, 2 haftalık deneme süresi var. Bu 2 hafta boyunca platform imkanlarını keşfedecek ve sonrasında hayatınızı değiştirecek kararı verebileceksiniz. Genellemeleri unutun, hadi! Sadece kişisel deneyimlerinize güvenebilirsiniz.