Denizli’nin Çivril ilçesi Yukarıçapak Mahallesi’nde, DESKİ tarafından yapılan kanalizasyon suyunun köy meydanına aktığını iddia eden vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Çivril ilçesine 30 kilometre uzaklıktaki Yukarıçapak Mahallesi’nde, DESKİ tarafından yapılan kanalizasyon suyunun köy meydanına aktığı ileri sürüldü. Geçimini hayvancılık ve sebzecilik ile sağlayan mahalle sakinleri, ektikleri ürünlerin kanalizasyondan etkilendiğini belirterek, yazın evlerinde ve bahçelerinde kötü kokudan duramadıklarını iddia ettiler. Kanalizasyonun köyün dışına kadar götürülmediğini ve denetleme olmadığı için firma tarafından kanalizasyonun atıklarının köy meydanına bırakıldığını öne süren mahalle sakinleri, “Kanalizasyonun aktığı yerlerde sebze bahçelerimiz var. Buralarda sebze yetiştiriyoruz ve hayvanlarımız otluyor” dedi.

Kış ayları olmasına rağmen atık su kokusundan evlerinde duramadıklarını belirten İsa Çetin, “Yazın burada kokudan duramıyoruz. Yaptılar, bıraktılar gittiler. Kokudan ve sinekten durulmuyor” dedi.

“Kokudan durulmuyor”

Mahallenin atıklarının iki kanalizasyon hattı ile toplandığını söyleyen Nuri Demirhan, normalde iki hat şeklinde toplanıp 300 metre köyün çıkışında birleştirilmesi gerektiğini belirtti. Demirhan, “Kanalizasyonu köyün içine bıraktılar. Bildiğimiz kadarıyla daha ileriye götürülüp köyün dışına akacaktı. Yaz geldi mi kimse duramıyor bahçenin içinde. Kokudan çoluk çocuk burada hasta olacak. Bunun yapılması önemli. İkisini birleştireceklerdi, ama az ileriye götürdüler, yapmadılar. Görüyorsunuz lahana var, millet kokudan bunu yiyemiyor. Bunu gelsin görsünler, ona göre bir çözüm bulsunlar” diye konuştu.