Futbol takımlarındaki yabancı oyuncu sayısı spor gündemindeki yerini koruyor. Canlı destek hattı En iyi Kaçak İddaa Sitesi sahip. Kulüp başkanlarının da konuya dair görüşlerini açıklamaya başlaması ile birlikte takımlardaki yabancı futbolcu sayısı gündemde daha fazla tartışılmaya başlandı. Konuya dair son açıklama Göztepe Teknik Direktörü Bayram Bektaş’tan geldi. Bektaş yabancı sayısının en fazla 8 olması gerektiğini savundu.

Süper Lig takımlarında 6 ila 7 yabancı oyuncu olması gerektiğini ve bu sayının 8’i geçmemesi gerektiğini dile getiren Bektaş’ın gündeminde yakın zamanda yapılacak müsabaka da vardı. "Kayserispor maçını kazanmak için bütün gücümüzü sahaya yansıtarak iyi bir futbolla camiamızı sevindirmek istiyoruz” şeklinde bir açıklama yapan Bektaş aynı zamanda basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

“Hücumda Artımız Olacak”

Lige ara verildiğinde iyi bir çalışma dönemi geçirdiklerini dile getiren Bektaş, milli takıma giden oyuncularının bu çalışmanın dışında kaldığını da belirtti. Lige çok iyi hazırlandıklarının altını çizen kulüp başkanı “buradayım” diyen bir Göztepe takımı olduğunu belirtti. Bektaş lige nasıl hazırlandıklarını ve aynı zamanda Göztepe’nin son durumunu da değerlendirdi. Yeni dönemde hücumda daha etkin olacaklarının altını da çizdi. Bektaş şunları kaydetti: “Şu ana kadar oyun anlamında, skor olarak karşılığını alamadık ama 'buradayım' diyen bir Göztepe takımı var. Biz bunun farkındayız. Bazı konularda eksikliklerimizi dile getiriyorduk. Çok pozisyona giriyorduk ama sonuçlandırmada sıkıntı yaşıyorduk. Jerome'nin ve Sokol'un da gelmesiyle hücum anlamında bir artımız olacak.”

Bektaş bazın mensuplarının soruları üzerine Kayserispor ile 15 eylül 2018 tarihinde gerçekleşecek olan müsabakayı da değerlendirdi. Bektaş’ın bu müsabaka ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kayserispor maçını kazanmak için bütün gücümüzü sahaya yansıtarak iyi bir futbolla camiamızı sevindirmek istiyoruz. Bütün oyuncularımın da farkında olduğu gibi yeni bir sayfa açıp, iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Bir mazeretimiz yok artık, forvetimiz de var. Adaptasyonunun da kısa sürdüğünü düşünüyorum. Umarım iyi bir oyunla hafta sonu Kayserispor'a karşı istediğimiz skoru alıp yeni bir başlangıç yaparız."

Milli takımın İsveç ile yaptığı müsabakada kazanmasından doyalı milli takımı tebrik ettiğini açıkladı ve "İsteriz ki hep böyle milletimizi sevindirsinler. Çünkü bir tane milli takımımız var. Onların başarısı göğsümüzü kabartıyor” şeklinde konuştu.

Ancak Bektaş’ın asıl gündemi takımlardaki yabancı oyuncu sayısının her yıl daha da artmasıydı. Kulüp başkanı bu durumu ülkemizde bazı mevkilerde oyuncu sayısının az olmasına bağladı. Türkiye’deki alt yapı sistemini de eleştiren Bektaş, alt yapının çok sağlıklı olmadığını vurguladı. Yabancı oyuncu sayısının azalması için öncelikle alt yapı sisteminin düzelmesi gerektiğini savundu.

“Takımlar Gelir Gider Dengesine Uymalı”

Bektaş sözlerini şöyle sürdürdü: "Bana sorarsanız Süper Lig'de kaç yabancı sayısıyla oynamamız gerektiğini, Süper Lig'de 6-7, maksimum 8 oyuncuyla bu işin götürülebileceğini düşünüyorum. O zaman Türk oyunculara biraz daha süre vermek zorunda kalırız. Belki milli takımda ön plana çıkacak oyuncular yakalayabiliriz. Bu altyapı sisteminin düzelmesiyle alakalı olur. Şu an yerli oyuncu olarak Türkiye liglerinde bir forvet transfer etmeye kalksam, ya elinde olanı bana vermezler ya da büyük bir rakam isterler. Stoper anlamında stoper yok, başka mevki de bulamıyorsunuz. Bizim önce temele inmemiz lazım, bazı şeyleri alttan düzelttiğimiz zaman üst tarafın daha rahat bir nefes alacağını düşünüyorum."

Spor gündeminde yabancı oyuncu sayısı tartışmaları devam ederken bir yandan da sanal spor oyunları daha fazla gündem olmaya başladı. Türkiye’de gençler sanal oyunlara çok daha fazla ilgi gösteriyor. Popülerliğinin artması da spor gündemini meşgul eden unsurlar arasında yer alıyor.