Yeni Başlayanlar İçin Kol Örgüsü Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kol örgüsü, son dönemlerdeki trendlerden birisi. Bu büyük ölçekli örgü tekniği, deneyimli örgü severler  kadar, eline bir çift örgü iğnesi bile almamış yeni başlayanlar için mükemmeldir. Kol örgüsünün arkasındaki fikir, şiş yerine kolları kullanarak büyük örgü işleri oluşturabilmektir. Kol örgünün avantajları, örgü projelerinizi tamamlamak için herhangi bir özel alete ihtiyaç olmaması ve geleneksel iğnelerle yapabileceğinizden çok daha büyük dikişler oluşturabilmektir. Kol örgüsü, büyük, sıcak tutan battaniyeler, kalın atkılar ve kapüşonlar ve büyük yer pufları yaratmanın mükemmel bir yoludur.

Kol örgüsü hakkında bilinmesi gerekenleri tuhafiye ürünlerinden el örgü ipi çeşitlerine kadar birçok hobi malzemesi satan hobitu.com kurusucu Erkan Tunçelli anlattı. “Kol örgüsü, örgü tekniklerine biraz göz attıktan sonra aslında oldukça kolay. Hatta çocukların da yapabileceği güvenli bir örgü işi. Ebeveynler, kol örgüsüyle çocuklarıyla birlikte hem keyifli bir etkinlik yapabilir hem de bir örgü işi ortaya çıkarabilir. Diğer yandan, yapılmak istenen ürünün boyutune göre ürün ağır olabilir. 3 kg'a kadar olan küçük bir battaniye yapılmak isteniyorsa bu oldukça hafiftir. Gerçekten büyük bir battaniye yapmak isteniyorsa 6-10 kg civarında ip kullanabilir ve bu ağır gelebilir. Burada dikkat edilmesi gereken, ağırlığı kollar yerine bacaklar alacak şekilde ipi kucağa koymaktır. Kol örgüsünün diğer bir avantajı ise klasik örgü tekniğine kıyasla daha az zaman almasıdır. Yaklaşık 30 dakikada bir battaniye örmek mümkündür. Bu kadar kısa bir sürede, bu büyüklükte bir ürün yapabilmek kısıtlı zamanı olanlar için büyük bir avantajdır. Daha büyük bir battaniye ise, daha fazla zaman alabilir ama yine de bir oturuşta bitirilebilir.”

Hobitu.com kurucusu Erkan Tunçelli Kol örgüsü hakkında bilinmesi gerekenleri ise şu şekilde sıralıyor: 

1- Malzeme Kalitesi

Çatı Tamiri Fiyatları Çatı Tamiri Fiyatları

Daha ucuz bir ipliğin seçilmesi, daha az kalite anlamına gelecektir. Bu, daha az dayanıklı ve daha az yumuşak bir ürün elde edilmesine neden olur. Bütçede göz önünde bulundurularak daha kaliteli iplik seçildiğinde bakımı daha kolay, dayanıklı ve yumuşaklığını uzun süre korunacaktır.

2- Yumuşaklık

Havalar soğuduğunda sıcak, rahat ve yumuşak bir battaniyeden daha iyi bir şey yoktur. Bunun içinde  gerçekten yumuşak bir iplik seçmeyi gerektirir.

3- Temizleme Kolaylığı

Çoğu yün makinede yıkanabilir, ancak bazılarının kuru temizlemeye ihtiyacı olacaktır. Bir evcil hayvan için yatak veya bir çocuk için battaniye örülüyorsa, temizlenmesi kolay bir iplik seçmek oldukça önemlidir.

4- Doku

Malzemenin dokusu birçok nedenden dolayı çok önemlidir. Kollar kullanılarak örüleceği için ipin örülmesi rahat olmalıdır. Bir battaniye veya giysi yapılıyorsa da, ipin  doğru şekilde ısıtırken nefes alabilir ve yumuşak olması da gerekir.

Kaynak Haber: Pusula Gazetesi