YKS ve LGS'ye öğrenciler kendi okulunda girecek Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, NTV canlı yayınında YKS ve LGS hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk koronavirüs tedbirleri kapsamında, LYS ve LGS'nin nasıl olacağını madde madde sıraladı. Bakan Selçuk'un açıklamalarından satır başları; Her öğrencimiz kendi okulunda sınava girecek. Bu LGS tarihinde birincil kez yapılacak bir şey. Sınav bilgileri e-mektep üzerinden açıklanacak. Sınavdaki sorular 1. dönemdeki konulardan sorumluluk sahibi olacağı bir sınav hazırladık. YKS ve LGS'ye öğrenciler kendi okulunda girecek Öğrencilere maske temin edilecek. Bu zamanda fotoğraflı kimlik kartında zorlanabilir diye fotoğraflı kimlik şartı aramayacağız.
Önümüzdeki günlerde oturma düzeniyle ilgili Bilim Kurulu'nun da çalıştığı bir süreklilik var. Bir problem olmayacak, afiyet koşulalrı uyarı edilerek, Bilim Kurulu'na danışarak bir karar alınacak. Sınav 2 oturumda olacak. Buradaki boşlukta da öğrencilerimiz okul bahçesine çıkacak. Ama veliler ile öğrenciler birlikte olamayacak. Sosyal mesafe korunarak öğrencilerimizin hava alması sağlanacak, öğrencilerimizin yanında rehber öğretmenler olacak. 
Öğrenciler kendi öğretmenleriyle sınava girmeyecek, özel ve resmi tüm okullarımızdaki öğrenciler kendi okullarında diğer öğretmenler eşliğinde sınava girecekler. 
Sınavla ilgili bir tanıtım videosu da yayınlanacak.
Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur