Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın 2009 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'nin desteğini alarak Belediye başkanı seçildi.

Şimdi hangi Mhp'liyesorsanız hangi Chp'liye sorsanız bunu kabullenmez Chp'de kendi adayını çıkardıya kardeşim derler.

Derlerde bunun böyle olmadığını kulda biliyor Allah'ta biliyor.

Şimdi rakam ve grafiklerle 2009 ve 2011 seçimlerine birlikte bakalım;

2009 YEREL SEÇİMLERİ VE OY DAĞILIMI;

2011 GENEL SEÇİMLERİ VE OY DAĞILIMLARI;

Yukarıdaki tabloda gözü ve aklı olan herkes CHP'nin MHP desteğini açıkça görebilecek.

Şimdilerde ise yakın tarihteki yakınlaşmalara bakınca yerel seçimlerde CHP ve MHP'nin yine ortak hareket edeceği kokuları geliyor burnumuza.

Başkan Günaydın'ın tüm Chp'lilerle yakınlığı samimiyeti ve minneti resimlerde zaten ortada, zira Chp de başkan Günaydın'a boş değiller.

Bu teze bir örnekte henüz vali iken operasyonu Günaydın'a bildirdiği iddia edilen ve daha sonra Chp'den Milletvekili seçiliveren Ali Haydar Öner, Günaydın'ı operasyonla ilgili bilgilendirdiği iddia edildi.

Resmi kullanmak için tıkla

İşte Öner'in Günaydın'a ''MARKAJDASIN ATEŞGÜL'Ü UZAKLAŞTIR'' dediği iddia..

Hal böyle iken Mhp ve Chp yakınlaşması, birlikteliği işbirliği yeni dönemde çokta sürpriz olmaz. Chp geçmiş dönemde aday çıkardık yine çıkaracağız diyor amma velakin çıkardıkları aday genel merkezi kandırmak için çıkarıldı yine çıkarılırsa yine o amaçla çıkarılır diye tahmin ediyoruz.

Tüm bu konular böyle iken diğer tarafta en güçlü rakip Ak Parti toz duman karma karışık durumda. Ve bu zihniyetle giderlerse Ak Parti bu defa yine avcunu yalayacaktır.

Son satırda şunu belirteyim, 10 yıldır Türkiye'yi yepyeni bir Ülke yapmayı pırıl pırıl parlayan imrenilen bir ülke yapmayı başaran Ak Parti Isparta'da bitmiş bir Ampül gibi kaldı.

Hasan Balaman sonrası Ak Parti Isparta'da bitti. Gelen il başkanları siniri alınmış terapi merkezi uzmanları gibi rahat rahat gelip gidiyorlar. Dedik ya onlarda sönen ampülün Tayyip bey tarafından değiştirilmesini bekliyorlar biz kendimiz bi ampül alıp takabilirmiyiz diye soran ne il başkanı nede vekil göremedik daha son 4 - 5 yıldır.

Böyle giderse 173 yılla yargılanan Sayın Yusuf Ziya Günaydın Chp'nin de desteğini alarak yeniden başkan seçilir.