SDÜ tarafından düzenlenen kongrede 50 oturumda 600 bildiri sunulduğu bildirildi. SDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi(İİBF) Dekanı ve kongrenin koordinatörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, 24-27 Eylül 2009 tarihleri arasında düzenlenen kongreye 35'i yabancı, 93'ü de Türk üniversitelerinden olmak üzere 600 yakın akademisyen, araştırmacı ve uygulayıcının katıldığını ifade etti.

  İbicioğlu, ilk iş olarak kongrenin adının tescilini sağlayacaklarını, sonrasında da ikinci kongrenin zamanını tayin edeceklerini kaydetti. İbicioğlu, kongre ile Anadolu'daki geleneksel yönetim ve uygulamaların çağdaş versiyonlarını oluşturarak yeni düşünceleri ortaya koymaya çalıştıklarını ifade ederek, "Ciddi ve insanları umutsuzluğa sürükleyen sorunların çözümünün yine küresel işbirliği ve ortak hareketten geçtiğini düşünüyoruz.

  Geleceğin sorunlarına çözümler Anadolu topraklarından çıkacaktır. Bunun örneklerini tarihte görmek mümkün. Farklı kültür ve inanıştaki insanlar yüzyıllar boyunca birlikte yaşamıştır. Bu yönetim modelinin de iyi irdelenmesi gerekiyor. Bize ait değerleri dünya platformlarına taşıyabilirsek, medeniyetimizi anlatabilirsek önyargıları da kırmış oluruz." dedi.

 Kongrenin Isparta'nın tanınması açısından da oldukça faydalı olduğuna değinen İbicioğlu, Davraz kongresinin dünyanın ekonomik ve sosyal olaylarının tartışıldığı 'Davos' gibi bir marka haline getirmeyi hedeflediklerini anlattı.