İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda, PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ya yönelik bazı adreslerde arama yapılıyor.

Operasyon kapsamında 17 ilde 32 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcıları Bilal Bayraktar ve Sadrettin Sarıkaya tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 45 kişi hakkında gözaltı kararı alındığı, eski milletvekili Fatma Kurtalan'ın da aralarında bulunduğu 32 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. 17 ilde 103 ayrı adreste arama yapıldığı belirtildi.

Öte yandan, KESK'e yönelik de genel bir arama kararı bulunmadığı, sadece bir şüpheliye ilişkin bir bilgisayara el konulduğu bildirildi.

Operasyon kapsamında Diyarbakır, Batman ve Siirt BDP İl Başkanlığı binaları, Diyarbakır Kayapınar İlçe Belediyesi Kültür Merkezi, Mardin'in Nusaybin ilçe belediye başkanlığı binası ile Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ın Bahçelievler Mahallesi'ndeki evinde arama yapılıyor. Ayrıca, Diyarbakır'da aralarında Eğitim-Sen, İnsan Hakları Derneği'nin yer aldığı bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcilikleri de aranıyor.

Şanlıurfa, Viranşehir ve Ceylanpınar ilçelerinde, BDP ilçe binaları ile Eğitim-Sen şubesi ve Kurdi-Der'in de aralarında bulunduğu bazı adreslerde arama başlatıldı.

Van'da, depremden sonra orta hasarlı raporu verilen Van Belediye Başkanlığı binası ile BDP'nin il parti binasında arama yapıldı. Aramada bazı dokümanlara ve dijital verilere el konulduğu bildirildi.

Mersin'de, BDP İl Başkanlığı binasında da güvenlik güçlerinin incelemesi sürüyor. Mezitli ilçesinde N.Y isimli öğretmenin gözaltına alındığı öğrenildi.

İzmir'de de BDP il binasında ve Mezopotamya Kültür Merkezi'ndeki aramalar sürüyor.

Operasyon kapsamında Gaziantep'te gözaltına alınan 1 kişinin İstanbul'a gönderildiği belirtildi.