Emniyet Genel Müdürlüğü, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile 9 bin 500 polis alacak. Başvurular 17 Ağustos'ta başlıyor.

Polis olmak isteyen adaylar, ikamet ettikleri il emniyeti müdürlüklerine 17 Ağustos -28 Ağustos 2009 tarihleri arasında istenen belgelerle birlikte şahsen başvuracaklar.

Polis Meslek Eğitim Merkezleri, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı en az 6 ay süre ile mesleki temel eğitimin verildiği parasız, yatılı ve üniformalı eğitim kurumları. 2010 yılında düzenlenecek olan 8. ve 9. dönem polis meslek eğitimlerine alınacaklar için belirlenen kontenjan sayısının tamamlanması amacıyla, 2008 ve 2009 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı'nın birinden KPSS-P3 puan türünden 60 ve üzerinde puan alan ve en az dört yıllık yüksek öğretim kurumlarından veya bunlara denkliği kabul edilen yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olanlar polislik için başvuruda bulunacaklar.

Sınav ile 8 ve 9'uncu dönem polis meslek eğitimlerine 9 bin erkek, 500 bayan toplam 9 bin 500 aday asıl, bu miktarların yüzde 30'u olan 2 bin 700 erkek, 150 bayan toplam 2 bin 850 aday ise yedek olarak alınacak. Bayanlarda ve askerliğini yapmamış adaylarda yaş sınırı 27, askerliğini yapmış olan erkeklerde de 29 olarak belirlendi.

Polis olmak isteyen adaylar, ikamet ettikleri il emniyeti müdürlüklerine 17 Ağustos -28 Ağustos 2009 tarihleri arasında istenen belgelerle birlikte şahsen başvuracaklar. Müracaatlar, 28 Ağustos 2009 tarihinde saat 17.00'de sona erecek. Eksik belge veya posta yolu ile ya da başvuru zamanı geçtikten sonra yapılan müracaatlar kabul edilmeyecek. Başvuru yapanlar 3 aşamalı olarak elemeden geçecek.

Adayların katılacakları bölge merkezleri ve tarihleri, 24 Eylül 2009 tarihinde Eğitim Dairesi Başkanlığı'nın 'http://www.egm.gov.tr/egitim' internet adresinden ve il emniyet müdürlüklerince ilanen adaylara duyurulacak. İnternet adresinden ve il emniyet müdürlüklerinde ilanen yapılan duyuru adaylara tebliğ edilmiş sayılacağından ayrıca yazılı tebligat yapılmayacak.

Polis meslek eğitim merkezlerine alınacak öğrencilerin başarı listesi, KPSS P3 puanı, değerlendirme (2.Aşama) ve fizikî yeterlik (3.Aşama) puanlarının toplamına göre en yüksek puandan başlanarak erkek ve bayan olmak üzere ayrı ayrı hazırlanacak. Sıralama sonucunda eşitlik olması hâlinde, KPSS puanı daha yüksek olan aday tercih edilecek.

Sıralama sonucuna göre belirlenen kontenjan miktarı kadar aday asıl, bu miktarın yüzde 30'u kadar aday yedek olarak ilan edilecek. Adayların başarı durumları 9 Ekim 2009 tarihinde Eğitim Dairesi Başkanlığı'nın 'http://www.egm.gov.tr/egitim' internet adresinden ve il emniyet müdürlüklerince ilanen duyurulacak.