Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin Somali'deki insanlık dramını yansıtan fotoğraflarından oluşan ''AA Objektiflerinden Somali'de İnsan Olmak'' sergisi, Somali'deki açlık ve çaresizliği uluslararası topluma bir kez daha hatırlatmak için Pazartesi günü Strasbourg'ta Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde (AKPM) sergilenecek.

Serginin açılışını Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, AKPM Türk Delegasyon Başkanı Nursuna Memecan ve Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk yapacak.

23 Ocak tarihinin AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu için ayrı bir önemi var. Çavuşoğlu'nun AKPM başkanlığı 23 Ocak Pazartesi günü sona eriyor. Çavuşoğlu, başkanlıktaki son gününde bu önemli serginin açılışını yapacak.

23-27 Ocak tarihleri arasında açık kalacak sergide, son 60 yılın en büyük kıtlık ve kuraklığı ile mücadele eden Somali'de yaşam mücadelesi verenleri anlatan 58 fotoğraf yer alacak.

Fotoğraflarda Somali'ye Türkiye'den giden yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması, kamplarda yaşayan Somalililere sıcak yemek dağıtan sivil toplum kuruluşları ve dernekler, Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan sahra hastanesinde tedavi gören Somalililer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi ve çocuklarının kampları ziyareti görülüyor.