Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın açıkladığı yeni Van'ın kurulacağı Erekli Dağı eteklerindeki Kevenli köyü AA ekibi tarafından görüntülendi.

İki ayrı depremle sarsılan Van'da yaraların sarılma çalışmaları devam ederken, kentin yeni bir bölgeye taşınması için çalışmalar da hızlandı. Bu yönde incelemelerde bulunan uzmanlar ilk olarak yeni Van'ın kurulacağı alanı tespit etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından açıklanan yeni şehrin kurulacağı Erekli Dağı'nın eteklerindeki Kevenli köyündeki alan AA foto muhabiri ve kameramanı tarafından görüntülenirken, bölge halkı da karardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Zeminin sağlamlığı nedeniyle tercih edilen bölge, yapımı devam eden 41 kilometrelik çevre yolunun etrafında bulunuyor. Yeni şehrin kurulmasıyla göçün önlenebileceğini ifade eden köylüler, bu kararla kentten göçen bir çok kişinin geri döneceği belirtiyor.

Kevenli köyünde yaşayan Hakan Gülseven, yaşanan göçten büyük üzüntü duyduklarını belirterek, yeni şehrin kurulmasıyla insanların fikrini değiştirip geri döneceklerine inandığını söyledi.

Köylülerden Osman Tuğrul da ''Yeni bir şehir kurulması zaman ister. Devlet büyüklerimiz tabi buraya gelerek durumu gördüler. Yeni şehri köyümüzde kurmayı planlıyorlar. Van'ın eski güzel haline dönmesi zaman ister. Bunun için tüm milletin birlik olması lazım'' dedi.