Anadolu Efes Finale çıkıyor! (Özet) Olympiakos-Anadolu Efes Maç Sonucu: 74-77

Türk Hava Yolları Avrupa Ligi son şampiyonu Anadolu Efes, çeyrek final yarı finalinde Yunan devi Olympiakos ile kıyasıya bir maça imza attı. Elgin Ataman ve sporcuları Stark Arena'yı Vasilye Misic'in son saniye 3 sayılık basketiyle 74-77 kazandı ve Türkiye'ye üst üste üçüncü bileti garantiledi. Finalde Real Madrid ile karşılaşacak olan Efes, üst üste ikinci şampiyonluğunu yaşamak için parka gidecek.

Gelenek Bozulmadı

Anadolu Efes, Türkiye'nin 19 Mayıs Gençlik ve spor Bayramını kutladığı günde Türk Hava Yolları Avrupa Ligi'nde bugün çeyrek finalde mücadele etti. Son şampiyon Elgin Ataman liderliğindeki temsilcilerimiz, Sırbistan'ın Belgrad kentinde oynanan Stark Arena maçında Yunan devi Olympiakos'u 74-77 mağlup ederek üst üste üçüncü kez finale kaldı.19 Mayıs'ta ikili ziyafet çekin.

Günün ikinci maçında normal sezonun liderleri İspanya, Barcelona ve Real Madrid finale çıkmak için mücadele etti. Real Madrid parkeyi 86-83 kazandı deneme  ve sonunda Anadolu Efes'in rakibi oldu.

Üst Üste 3.Defa

Efes 77-74 kazandı ve Vasilye Misic son saniyede parktan 3 sayılık basketiyle finale yükseldi. Böylelikle Navy Whites, üst üste üçüncü kez Avrupa Ligi final heyecanını yaşayacak. Anadolu Efes ilk kez 2018-2019 sezonunda final oynadı. İspanya'nın Vitoria-Gastez kenti ev sahipliğinde düzenlenen yarışmada Fenerbahçe'yi 92-73 mağlup ederek finale yükseldiler ve son olarak CSKA Moskova'ya 91-83 yenilerek ikinci oldular.

Formun Altı