Ekonomist’in geleneksel hale getirdiği “Anadolu’nun En Etkin 50 İş İnsanı” araştırmasının sonuçları belli oldu.

ISPARTA LİSTEDE YOK

Mal varlığı yüksek illerden olan Isparta, listede yerini alamadı. Hemen vdcasino kayıt ol ve fırsatları değerlendir. Komşu iller yerini aldı Isparta yine yok.Isparta'da fabrikaların kurulması yıllardır Ispartalıların beklentisi oluyor.Hazır parayı seven işadamlarının fabrikalar kurup,Isparta halkına hizmet etmeyi istemeleri halk tarafından bekleniyor.

ANADOLU’YA YÖN VERENLER

“Anadolu’nun En Etkin 50 İş İnsanı” listesinde, zirvede yine Gaziantepli Sanko Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu yer alıyor. Güneydoğu Anadolu’da tekstil sanayinin gelişmesini ve binlerce insana iş olanağı oluşturlmasını sağlayan Konukoğlu, yalnızca iş hayatı ile değil sosyal sorumluluk projeleriyle de Anadolu’nun en etkin iş adamı.

ikinci sırasında ise çelik üretiminde Türkiye’de olduğu kadar dünyada da tanınan bir isim olan Fuat Tosyalı bulunuyor. Hatay ve Osmaniye’den dünya devi bir demir-çelik şirketi çıkarmayı başaran Tosyalı, yurtiçi ve yurtdışı yatırımlarıyla Türkiye’nin cari açığının kapanmasında önemli rol oynuyor.

Listede üçüncü sırada ise Anadolu’da hayvancılığın marka ismi, Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz yer alıyor. TÜSİAD Başkanı olduğu 2014’te En Etkin 50 listesinde ikinci sırada yer alan Yılmaz, son dönemdeki yatırımları ve süt üretiminde dünyaya açılması ile bu yıl listenin üçüncü sırasında kendine yer buldu. 

1- SANKO HOLDİNG ONURSAL BAŞKANI ABDÜLKADİR KONUKOĞLU

ANADOLU’NUN EN ETKİN İŞ İNSANI

Adı Gaziantep’le özdeşleşen Konukoğlu Ailesi’nin en büyük temsilcisi Abdülkadir Konukoğlu, Anadolu’nun etkin iş insanları arasında zirvedeki yerini koruyor. 20 yıl başkanlık yaptığı Sanko Holding’teki görevlerini kardeşi Zeki Konukoğlu’na devretmiş olsa da önemli STK’lardaki başkanlığı sürüyor. TOBB Türkiye Tekstil Sanayi Meclisi Başkanı, Gaziantep Sanayi Odası Onursal Başkanı ve Pamuklu Tekstil Sanayicileri Birliği Başkanı görevlerine devam ediyor Abdülkadir Konukoğlu, iş hayatında aldığı kararlarla Gaziantep’te bir devin doğmasına öncülük etti. 14 bin çalışanlı ve 6,7 milyar TL cirolu Sanko Holding’e başkanlık yaptığı 20 yıllık süreçte tekstilden enerjiye, makinadan çimentoya uzanan sanayi şirketlerine yön verdi. Kentin ekonomik kalkınmasına, istihdamına ve sosyal hayatına önemli katkılar sunan Abdülkadir Konukoğlu, holding şirketlerinin merkezini İstanbul ya da başka bir büyük kente taşımayarak aslında Gaziantep’e olan bağlılığını da gösterdi. İş hayatında 52 yıl aktif olarak çalışan Abdülkadir Konukoğlu, STK’ların yanı sıra kuruluşuna öncülük ettiği Sani Konukoğlu Vakfı’nda eğitim ve sağlık alanında hayır işlerini de sürdürüyor. Konukoğlu Ailesi üyelerinin kentteki birçok sosyal, kültürel ve sportif etkinliğe destek olduğunu anlatan Abdulkadir Konukoğlu, yatırımları planlarken’dünyada Türkiye, Türkiye’de Gaziantep’ anlayışıyla hareket ettiğini belirtiyor.