En güzel anneler günü hediyelerini cimri.com üzerinden inceleme fırsatı bulabilirsiniz. Bu yazımızda ‘Annelere nasıl akıllı telefon öğretilir?’ Sorusunun cevabını arayacağız. Teknolojik hediyeler almak istiyorsanız iPhone 11 pro akıllı telefonu tercih edebilirsiniz. Günümüzde yer alan birçok akıllı telefon modeli hayatımızı kolaylaştırıyor. İletişimden geri kalmamak için gerek yazılı gerekse sesli olarak akıllı telefonlar bize yardımcı oluyor. Anneler gününde hediye ettiğini telefonun nasıl kullanılacağını annenize pratik bir şekilde öğretebilirsiniz. İşte ipuçları…

Öncelikle Telefonun Özelliklerinden Bahsedin

Telefon kullanmak çoğu zaman basit ve kolay bir iş gibi görülebilir. Yeni nesil telefonlarında yer alan birçok özelliği göz önüne alırsak bu durum çok da kolay olmayabiliyor. Anneler gününde hediye olarak aldığınız telefon, annenizi sevindirecektir. Size sadece telefonun özelliklerini anlatmak kalıyor. iPhone 11 pro telefonunu hediye olarak tercih edebilir, bu cihazın tüm özelliklerini basit bir dil ile annenize açıklayabilirsiniz. Depolama kapasitesinden, ekran çözünürlüğüne kadar ufak bir bilgilendirme annenizi daha çok sevindirecektir.

Kamera Özelliklerinden Başlayabilirsiniz

Eğer sosyal medyayı çok sık kullanan bir anneniz varsa, ve fotoğraf çekmeyi seviyorsa, şüphesiz satın aldığınız telefonun en önemli parçası telefonun kamerası olacaktır. Portre modu, manzara, gece çekimi ya da özçekim gibi modları annenize uygulamalı olarak gösterebilirsiniz. Bu sayede telefonun hakimiyetini daha çabuk kavrayacak ve kendi başına birbirinden güzel fotoğraf ve videolar çekecektir.. Ön ve arka kameraların farklı işlevlere sahip olduğunu dile getirebilirsiniz.

Aksesuarların Giriş Yerlerini Gösterebilirsiniz

Telefonla birlikte en çok kullanılan diğer ürünler aksesuardır. Kulaklık, USB ya da şarj kablosu telefonların ayrılmaz bir parçasıdır. Annenize hangi aparatın nereye takılacağını gösterebilirsiniz. Böylelikle siz olmadan da anneniz kulaklık ile müzik dinleyebilir ve akıllı telefonu bilgisayara bağlayabilir. Telefonun kılıf ve ekran koruyucusunun da nasıl kullanacağını bu arada gösterebilirsiniz. Aksesuarların nasıl bakım yapıldığını öğretebilirsiniz. Ayrıca telefonun nasıl şarj edileceğini ve bataryanın doluluk oranını ekrandan gösterebilirsiniz.

İnternete Nasıl Erişebileceğini Öğretebilirsiniz

Akıllı telefonlarda internete iki şekilde erişim sağlanabilir. Birincisi telefonun mobil ağı ile diğeri ise WİFİ aracılığı ile internete erişim mümkündür. Evde herhangi bir modeme telefon üzerinden nasıl bağlanılacağını basit olarak telefonda gösterebilirsiniz. Aynı şekilde mobil ağı açıp kapamak anneniz için kolay olacaktır. Bu durumda her iki bağlantı şeklini annenize anlatabilir ve uygulamalı olarak öğretebilirsiniz. İnternetin olmadığı alanlarda başka bir ağa bağlanmak için ağ şifrelerinini nereden girildiğini annenize söyleyebilirsiniz.

Download ve Upload Ederek Uygulamaları Erişebilir

Herhangi bir dosya, veri, oyun ya da program için internet üzerinden uygulamanın indirilmesi gerekir. Bunun için annenize, uygulama indirme programlarını gösterebilirsiniz. Aynı şekilde bir internet sitesine nasıl veri yükleneceğini de belirtebilirsiniz. Eğer resmi evrak işlerinin halledilmesi gerekiyorsa e-devlet gibi sitelerden belge oluşturmayı da gösterebilirsiniz. Ayrıca internet üzerinden yapılan veri akışının telefonda depolandığını unutmayın. Bu durumda annenizin en çok keyif aldığı uygulamaları ve programları bulabilir ve ona yardımcı olabilirsiniz.

Sosyal Medyayı Tanıtın

Sosyal medyada yer alan bir çok site, program ve uygulama keyifli vakit geçirmek için güzel bir seçenek olabilir. Facebook, Twitter ve WhatsAp’ın temel çalışma prensibini annenize öğretebilirsiniz. Bu sayede anneniz arkadaşları ve akrabaları ile iletişim kurabilir ve kendine özel profil oluşturabilir. Aynı zamandan sosyal medya üzerinden haber akışını takip edebilir ve faydalı bilgilere erişebilir. Sosyal medya sayesinde anneniz boş zamanlarında canı sıkılmayacak ve akıllı telefonun tüm özelliklerini kendi başına keşfedebilecektir. Tüm karşılaştırmalar ve fiyat araştırmaları için cimri.com’a göz atın