Murat Ünlü - Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Tunus'un, Tunus halkının geleceği İnşallah daha güzel olacak, daha müreffeh daha demokrat bir ülkede yaşayacaklar" dedi.

Atalay, Tunus'ta seçimlerden birinci parti olarak çıkan Ennahda partisinin lideri Raşid Gannuşi ile Ennahda genel merkezinde görüştü.

Gannuşi'yi bir eylem adamı, düşünce ve mücadele insanı olarak çok uzun süredir tanıdıklarını ifade eden Atalay, "Bu devrim sürecinde, Tunus'un değişim sürecinde oynadığınız rolü de hem şahsım olarak hem parti olarak gayet yakından takip ettik. Size Allah yeni işlerinizde, yeni çalışmalarınızda İnşallah yardım etsin. Biz sizin hem bu yoğun çabanızı görmek, hem bu kardeşlik duygularını paylaşmak için buradayız" diye konuştu.

Ennahda partisinin kurmaylarının birkaç defa Türkiye'ye geldiğini ve AK Parti yetkilileri ile görüştüğünü anımsatan Atalay, bu sürecin devam etmesini diledi.

Atalay, "Tunus'un, Tunus halkının geleceği İnşallah daha güzel olacak, daha müreffeh daha demokrat bir ülkede yaşayacaklar" dedi.



-"Türkiye'nin kalkınma deneyimini benimsiyoruz"-

Gannuşi ise, Atalay'a Tunus devriminin yıl dönümü kutlamalarına katılımı ve resmi törende yaptığı konuşmadan dolayı teşekkür etti.

Konuşmanın çok faydalı ve umut verici olduğunu dile getiren Gannuşi, bu konuşmanın aynı zamanda Türkiye'nin yeni Tunus'a desteğinin devam edeceği konusunda somut bir delil olduğunu ifade etti.

Bu desteğin Tunuslular için çok umut verici olduğunu ve Tunusluların Türkiye'ye duyduğu sevgiyi artırdığını vurgulayan Gannuşi, "Biz Türkiye'nin kalkınma deneyimini çok beğeniyoruz ve benimsiyoruz" dedi.

Türkiye'nin çağdaş tarihinin çağdaş Tunus'un tarihine çok benzediğini ve iki ülke arasında çok ortak ve benzer noktalar bulunduğunu ifade eden Gannuşi, bu benzerliğin Türkiye tecrübesinden istifade etmelerini daha çok kolaylaştırdığını kaydetti.

Atalay'ın ziyaretinin iki ülke arasındaki dayanışma ve ortaklığı desteklediğini belirten Gannuşi, "Her alanda ve her düzeyde ortak çalışmalarımız olacağını umarız" dedi.

Görüşmeye katılan TBMM AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ise, "Bugün devrimin yıl dönümünde kardeşlerimizle birlikte olmaktan son derece mutluyuz. Onların bu heyecanına ortak olmak, duygularını paylaşmak bizim için çok önemliydi" diye konuştu.

Tunus'un sorunlarının çözümü ile ilgili Türkiye'nin deneyimlerini geçmişte de bugün de paylaşmaktan büyük onur duyduklarını vurgulayan Ünal, Tunusluların başardıkları değişimin Türklerin heyecanını ve umudunu yeniden yeşerttiğini ifade etti.

Ünal, bugün ve dün halkın arasına karıştıklarında da insanları mutlu ve gülümserken gördüklerini kaydetti.

Görüşmenin ardında Bakan Atalay, parti genel merkezi çıkışında Ennahda Partisinin kadın kolları üyesi bazı kadınlarla sohbet etti.



-"Uzun ince bir yol"-



Kadınlara çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmeleri tavsiyesinde bulunan Atalay, AK Parti çalışmalarından örnekler verdi.

Kadınların yapacakları çalışmalarda ümitsizliğe kapılmamaları gerektiğini belirten Atalay, çalışmaların "uzun ince bir yol" olduğunu söyledi.