Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği sözcüsü Engin Solakoğlu, Fransa'da 1915 olaylarına dair Ermeni iddialarının reddini suç sayan yasanın iptali için Anayasa Konseyi'ne giden meclis ve senato üyelerinin, ''Avrupa'nın ifade özgürlüğüne sahip çıktıklarını'' söyledi.

Meclis ve senato üyelerinin bugün yasaya itiraz için Anayasa Konseyi'ne gitmelerine ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Solakoğlu, ''Bundan sonra olgunlukla ve soğukkanlılıkla Anayasa Konseyi'nin kararını bekleyeceğiz'' dedi.

Meclis ve senato üyelerinin bugünkü girişimiyle, ''Türk-Fransız ilişkilerinin kopma noktasına gelmesinin önüne geçildiğini'' kaydeden Solakoğlu, senato kanunlar komisyonunun da, oylama öncesinde yasaya yönelik yapmış olduğu itirazları da hatırlattıktan sonra, senato ve meclisteki üyelerin bu uyarıya uygun hareket etmelerini memnunlukla karşıladıklarını ifade etti.

Solakoğlu, bundan sonra daha fazla yorum yapmak istemediklerini Anayasa Konseyi kararını beklediklerini sözlerine ekledi.

Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu'nun bu akşam saatlerinde, söz konusu gelişmelerle ilgili bir basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.