MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Almanya'da 8 Türk, bir Yunan ve bir polisin aşırı sağcı terör grubu tarafından öldürüldüğünün ortaya çıkmasına ilişkin, ''Alman devletinin, özgürlük ve insan hakları savunucularının eğer biraz utanmaları, zerre kadar izanları varsa vatandaşlarımıza yönelik cinayetleri aydınlatmaları ve kanlı elleri adalete teslim etmeleri boyunlarının borcudur. Katilleri, onları himaye eden devlet içindeki uzantılarını bir an önce ortaya çıkarmaları gerekmektedir'' dedi.

Bahçeli, Almanya'nın Essen kentinde Almanya Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu'nun 27. kurultayında yaptığı konuşmada, 50 yıl önce Almanya'ya işçi olarak gelen ailelerin bugün işveren durumuna geldiklerini ve istihdam meydana getirdiklerini belirterek, bu kişileri tebrik etti.

Van'da meydana gelen depremlere de değinen Bahçeli, Türk halkının içinin kan ağladığını vurguladı. Bahçeli, alınmayan önlemler nedeniyle ikinci kez meydana gelen depremin ise ''tam bir cinayet olduğunu'' öne sürdü.

Bahçeli, hükümetin demokratik açılımlarının ''Sözde'' olduğunu, hükümetin açılımla anaların ağlamasını durduracağını iddia ettiğini ancak bugün anaların değil tüm Türk milletinin ağladığını savundu.

Hükümetin dış politikasını da eleştiren Bahçeli, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye ile ilgili sözlerinin çok tehlikeli olduğunu'' ileri sürerek, bu kapsamda hükümetin dış politikasının iflas ettiğini ve ''Ortadoğu'nun çöl sıcaklarında kuma gömüldüğünü'' ifade etti.

MHP lideri, Türkiye'de son günlerde tartışılan, ''vicdani red'' konusuna değinirken, parti olarak her ne olursa olsun buna itiraz edeceklerini vurguladı.

''Vicdani red'' ile hükümetin Türk milletini askerlik görevinden ve sorumluluğundan soğutmak için çalıştığını iddia eden Bahçeli, AK Parti'nin dağdaki bölücü terör örgütünün üye sayısını azaltacağına, TSK'ya katılımları engellemek için seferber olduğunu savundu.

Yapılmak istenen yeni anayasayı çare ve çıkış kapısı olarak görenlerin mutlaka yanıldıklarını anlayacaklarını savunan Bahçeli, Türkiye'nin aydınlığa ve refaha kavuşmasının tek formülü bulunduğunu, onun da AK Parti'nin küresel angajmanlardan sıyrılması ve milletin hak ve hukukuna sahip çıkması olduğunu kaydetti.