Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan, Hakkari Çukurca'da askerlik görevini tamamlayarak terhis olan oğlu Anıl Çağrı Akbayrak'ın eve dönebilmesi için yardım isteyen asker babası Özer Akbayrak, bugün oğluna kavuştu.

Asker babası Özer Akbayrak'ın dün Başbakan Erdoğan'dan, terhis olan oğlunun eve dönebilmesi için yardım istemesinin ardından, askerlik görevlerini tamamlayan oğlu Anıl Çağrı Akbayrak'ın da aralarında bulunduğu 15 kişi, THY uçağıyla saat 12.20'de Van'dan İstanbul'a geldi. Oldukça mutlu olduğu gözlenen Anıl Çağrı Akbayrak, inişinin ardından telefonla ailesini aradı ve uçaktan indiğini söyledi.

Anıl Çağrı Akbayrak, ailesinin Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminali'ne gelişini beklerken basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Hakkari Çukurca'da Hakan Tepe Karakolu'nda askerlik görevini tamamladığını ifade ederek, ''Karakolumuz Türkiye Irak sınırında Zap kampı yakınlarında, son karakoldu. Ben 23 Ağustos'ta askerliğimi tamamlayıp terhis oldum. Ben terhis olalı 7-8 gün, bazı arkadaşlarım olalı ise 10-15 gün oldu. Başbakan'ımızın araya girmesi sonucu buraya gelebildik. Bu, bizim için çok güzel oldu, süper oldu, bayram hediyesi oldu'' dedi.

Anıl Çağrı Akbayrak, babasının dün Başbakan Erdoğan'dan kendilerinin eve dönüşü konusunda yardım istemesinin ardından, komutanları Tuğgeneral Levent Köse'nin, bir helikopterin kendilerini almak için geldiğini söylediğini belirterek, ''Hakkari Otluca'daki dağ komando tugayında bekletiliyorduk. Yollarda mayın olabileceği ve can güvenliğimiz olmadığı için terhis olmamıza rağmen bizi göndermiyorlardı. Beklemek zorundaydık. Artık, karadan konvoy oluşturularak gidilmiyor, bu nedenle havadan gitmeyi bekliyorduk. Dün helikopterin gelmesiyle birlikte 15 arkadaş, helikopterle Hakkari'den Van Havalimanı'na gittik. Komando Tugayında bekleyen 300-400 kişinin hepsi eksi saydı, yani askerliği bitmişti. Can güvenliği nedeniyle göndermediler. En sonunda Başbakan'ımızdan Allah razı olsun bizi helikopterle aldırttı. Şükürler olsun.''

Anıl Çağrı Akbayrak ile birlikte terhis olarak İstanbul'a gelen diğer askerler de Başbakan Erdoğan'a teşekkürlerini iletti.

Babası ve yakınlarıyla kucaklaşan Anıl Çağrı Akbayrak, daha sonra onlarla birlikte bir taksiye binerek alandan ayrıldı.