Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, "HDP'li Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesinde yaşananlar Cenazenin mezarlıktan çıkarılması 20-25 kendini bilmez kişi tarafından yapılmış bir iş değildir. Bunları savunmak için söylemiyorum ama kamuoyunda sanki böyle bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Bunun yanlışlığını ifade etmek için özellikle vurgulamak istiyorum. Çünkü ona böyle bir şey yapılması daha da büyük bir çirkinlik, saygısızlık olur. Büyük bir suç olur." dedi.

Bozdağ'ın açıklamalarından satırbaşları:

TASVİP ETMİYORUZ

Bizim inancımıza göre insanların ölümünden sonra defnedileceği yerlerde yapılması gereken işler bellidir, onun dışında yapılacak şeyler inancımızın da tasvip etmediği, doğru görmediği şeylerdir. Toplumumuzu gerecek, insanlarımız arasındaki kardeşlik hukukunu zedeleyecek böylesi saygısız davranışlardan uzak durmak lazım. Bu tür davranışların kimseye bir faydası yok." 

BUNLAR TERÖR ÖRGÜTÜNÜN EKMEĞİNE YAĞ SÜRÜYOR

Tuğluk'un annesinin defin işlemi ailenin kararına göre yapılacak. Toplumu birbirine düşürmek isteyen, provokasyon yapmak isteyen çevrelerin arayıp da bulamadıkları şeylerdir. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Buradan bir kez daha bu hadiseyi kınıyorum, yapanları da kınıyorum. 

"SORUŞTURMA YÜRÜTÜLÜYOR"

Şahıslarla alakalı adli tahkikat başlatılmıştır. Soruşturma yürütülüyor, onlar konusunda işlemler yapılacak.