Virüslü elektronik posta gönderip internet bankacılığı bilgilerini elde ettikleri vatandaşların hesaplarından kendi hesaplarına para aktardıkları öne sürülen 12 kişi yakalandı.

İstanbul Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, ''suç işlemek için örgüt kurmak, banka ve kredi kartı kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik'' suçlarına yönelik 7 ay süren soruşturma kapsamında İstanbul, Sakarya ve Samsun'da belirlenen adreslere operasyon düzenlendi. Operasyonda, 12 kişi gözaltına alındı.

Bu kişilerin, interaktif bankacılık hesapları bulunan vatandaşların bilgisayarlarına elektronik posta göndererek, ''trojan ve keylogger'' gibi virüs bulaştırıp internet bankacılığı kullanıcı isimleri ve şifrelerini elde ettikleri, bilgilerini elde ettikleri vatandaşların cep telefonu hatlarını kopyalayarak banka ile müşterilerin iletişimini kestikleri, ardından müşterilerin hesaplarından 264 bin lirayı açtıkları hesaplara havale ettikleri ve bu hesaplardan parayı çekerek haksız kazanç elde ettikleri belirtildi.

Polisteki işlemleri tamamlanan bu kişiler, Ümraniye Adliyesine sevk edildi.

Olayla ilgili bir kişinin de arandığı bildirildi.