Boşanma Avukatı İzmir Bornova

Boşanma davalarının mesleğinin ehli olan avukatlar tarafından takip edilmesi oldukça önemlidir. Çünkü ilgili yasa maddelerini ve mevzuatları çok iyi bilen bir avukatla çalışıldığında birçok avantaj elde edilmektedir. Eğer boşanma avukatı İzmir Bornova için araştırma yapılıyorsa birçok kritere dikkat etmek gerekecektir. Kişinin yaşantısını büyük ölçüde etkileyen bu dava için öncelikle karşı tarafla anlaşma yoluna gidilmektedir. Bu kabul edilirse avukatınız anlaşmalı boşanma davası açarak süreci başlatmış olacaktır. Genellikle karşılıklı paydada buluşulan bu davalar kısa sürede sonuçlanabilmektedir. Fakat çekişmeliye dönüşmesi halinde işleyiş biraz daha farklı olacaktır. Çocuk sahibi olanlar için ek olarak velayetin alınması konusu ortaya çıkacaktır. Böyle bir durumda ise avukatınız ön hazırlığını daha dikkatli yaparak mahkemeye başvuracaktır.

Altın sahiplerine kara haber uzman isimden geldi Altın sahiplerine kara haber uzman isimden geldi

Boşanma avukatları ne yapar?

Boşanma avukatı öncelikle müvekkilinin taleplerini, isteklerini ve evliliğin sonlanma nedenlerini detaylı bir şekilde dinlemektedir. Sonrasında bu verileri analiz ederek hukuk zemininde ele almaktadır. Böylece davayı açabilmek için gereken dilekçeyi hazırlamaya başlamaktadır. Bir sonraki aşama ise İzmir’de bulunan aile mahkemesine başvuru yapmaktır. Tüm bu ön hazırlık süreçlerinde müvekkilin adliyeye gitmesine gerek bulunmamaktadır. Eğer boşanma avukatı İzmir Bornova incelemesi sonrasında kişi ya da kurumla anlaşma yaparsanız kendilerine vekâlet vermeniz yeterli olmaktadır. Hukuk nezdinde kabul gören bu yöntemle bütün boşanma adımlarını içiniz rahat bir şekilde avukata devretmiş olursunuz. Davanın güncel durumunu bildirecek ve mahkemeye sunulması gereken ek evrakları sizler için tahsis ederek işleyişin sağlıklı olarak devam etmesini sağlayacaktır.

İzmir’de boşanma avukatı

İzmir’in Bornova ilçesinde yaşayan kişiler boşanmayla alakalı çalışabileceği avukat arayışına girebilmektedir.  Genellikle savunma konusuna hakim ve deneyimli olunması kriterleri göz önüne alınmaktadır. Ayrıca dava celplerinin takip edilmesi ve müvekkilin bilgilendirilmesi, ön duruşma için izlenmesi gereken yolları ve mahkemede yapılacak sözlü savunmayı en iyi şekilde gerçekleştirilmesine de öncelik verilmektedir. Profesyonel bir anlayışla hareket eden avukatlar temsil görevini üstlendikleri müvekkillerinin çıkarlarını da korumuş olmaktadır. Boşanma avukatı İzmir Bornova konusunda hizmet verilmektedir. Karşılıklı bilgi alışverişinde bulunarak ilerlemek ve dava süreçlerini yönetmek uygun olmaktadır. Sürecin uzamaması her iki taraf içinde en önemli konulardır https://www.vuralaltun.com/izmir-bosanma-avukati/