Amerika’da yapılan bir araştırma neticesinde, 2020'li yıllarda önem kazanan ve gelecek 10 yıl içinde istihdam oranları küresel ölçekte büyüyecek olan meslekler açıklandı. İlk 20 meslek arasında, biyoteknoloji sektörü öne çıktı.

Bu şartları yerine getirenlere erken emeklilik imkanı Bu şartları yerine getirenlere erken emeklilik imkanı

Biyomühendisler, biyomedikal mühendisleri ve epidemiyologlar (Bulaşıcı Hastalık Uzmanları) önümüzdeki dönemde en çok aranan ve en çok kazanan meslekler arasında yer alacak.

Yakın gelecekte biyoteknoloji ürünü ilaçların genel tüketim içindeki payının yüzde 50’leri bulacağını vurgulayan, yerli Kovid-19 aşımız Turcovac’ın seri üretimini gerçekleştiren Dollvet Biyoteknoloji’nin Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sabri Göncü de konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Biyoteknoloji çağımızın en hızlı büyüyen sektörü. Küresel ölçekte 700 milyar doları bulan ilaç ticareti içindeki payı da her yıl artıyor. Bu nedenle biyoteknolojiyle direkt ya da endirekt bağlı mesleklerin yıldızı daha da parlayacak. Araştırmanın yapıldığı Amerika’da gençler, kariyer çizgilerini belirlerken bu tür çalışmaları mutlaka dikkate alıyor. Bizim gençlerimize de mesleklerini seçerken duyguyla değil akılla hareket etmelerini öneriyorum.”