Çin hükümeti, Suriye'de şiddetin durdurulması için Arap Birliği'nin önerileri temelinde barışçıl bir çözüm istediğini açıkladı.

Çin Dışişleri Bakanlığının internet sitesinden yayımlanan açıklamada, Suriye'ye giden Çin Dışişleri Bakanı Yardımcısı Zhai Jun'un, Devlet Başkanı Beşşar Esad'a, ''Bir çözüm bulunması için Suriye hükümeti, muhalefeti, Arap Birliği ve Arap ülkeleriyle çaba harcamak istedikleri"''mesajını götürdüğü belirtildi.

Çin'in, soruna siyasi bir çözüm bulunabilmesi için Arap Birliği'nin bütün arabuluculuk çabalarını desteklediği vurgulanan açıklamada, tüm ilgili taraflara, ''Arap Birliği'nin konuyla ilgili önerileri temelinde soruna barışçıl ve uygun bir çözüm bulunabilmesi için iletişimi ve görüşmeleri artırma çağrısında bulunulduğu'' kaydedildi.

Suriye ile Çin arasındaki işbirliğini artırmak amacıyla Şam'a giden Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Zhai Jun, Devlet Başkanı Esad tarafından kabulünün ardından, ülkedeki tüm taraflara şiddeti derhal durdurmaları çağrısı yapmıştı.

Çinli yetkili ayrıca, Suriye'de yakında yapılacak genel seçim ile yeni anayasa referandumunun sorunsuz geçmesi dileğini dile getirmişti.

Çin ve Rusya, BM Güvenlik Konseyi'ne sunulan ve Arap Birliği planına dayanan Suriye'yle ilgili karar tasarısını veto etmişti.