Yolcuların 'çıplak' görüntülerini gösteren X-ray cihazı, Manchester Havaalanı'nda kullanılmaya başlandı.  Ancak cihazın yaptığı tam vücut taramalarının sonunda, göğüslere takılmış silikonların, vücut piercing'lerinin ve yolcuların cinsel organlarının net bir siyah-beyaz görüntüsünün de ortaya çıkması tartışmalara yol açıyor.

Havaalanının müşteri ilişkileri yöneticisi Sarah Barrett, , siyah-beyaz görüntünün sadece uzak bir yerdeki yetkili tarafından görülüp daha sonra silineceğini söylüyor. Ayrıca yolcuların bu şekilde kontrolden geçmeyi reddedip geleneksel yöntemle aranmayı isteyebileceği de belirtiliyor.


3 BOYUTLU GÖRÜNTÜ
Yeni cihazın fiyat 80 bin sterlin. Bir kabinde duran yolculara elektromanyetik dalgalar saçarak çalışıyor. Yansıtılan enerjiden üç boyutlu bir görüntü yaratılıyor.

Barrett, yolcuların endişe etmeden yılda 5 bin kez bu cihazlardan geçebileceğini ve bulaşan radyasyon miktarının çok az olduğunu söylüyor.


İngiltere Ulaştırma Bakanlığı, cihazın sürekli olarak kullanılıp kullanılmayacağına bir yıl içinde karar verecek.

X-RAY CİHAZLARI
RapiScan Sistemleri adlı şirket tarafından üretilen X-Ray cihazları New York'ta, Los Angeles'da ve Heathrow Havaalanı'nda 2004'te uygulamaya konulmuştu.