ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Libyalı muhaliflere, Muammer Kaddafi yönetiminden ele geçirilen silahların komşu ülkeleri tehdit etmek ve dünya barışı ve istikrarı aleyhinde kullanılmaması uyarısında bulundu.

Paris'teki uluslararası Libya Konferansında konuşan Clinton, Libya'daki yeni yönetimden, Kaddafi dönemine ait silahların güvenli bir şekilde kontrol altında tutulması konusunda güvence vermesini istedi.

Clinton, yeni yönetime, ''başta kadınlar olmak üzere bütün azınlıkların haklarını garanti altına alması'' çağrısında bulundu.

Bütün dünya ülkelerinden Libya'daki yeni yönetime destek vermesini isteyen Clinton, Kaddafi'nin yurt dışında dondurulan mal ve para varlıklarının serbest bırakılması konusunda da BM'nin gerekli onayı vermesini istedi.

Libya'nın BM'deki sandalyesinin muhaliflerin temsilcilerine devredilmesini de isteyen ABD Dışişleri Bakanı, Libya'daki sivil halkın güvenliği tam olarak sağlanana kadar, koalisyon güçlerinin saldırılarının devam etmesinden yana olduğunu ifade etti.