Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde belediyenin, şehrin giriş ve çıkışlarına yerleştirdiği tabelalar ve binalara yazdırdığı yazılarla çevre temizliği başta olmak üzere, ahlak ve geleneğe ilişkin çeşitli mesajlar veriyor.

Bozkurt Belediyesi, şehrin giriş ve çıkış noktalarına ''Yola-yere çöp atana lanet, atmayana Allah'tan sağlık-servet'' yazılı tabelalar yerleştirdi.

İlçe merkezindeki bazı binaların duvarlarında ise ''Azı değerlendiriniz ki çoğu bulasınız'', ''En kolay temizlik kirletmemektir'', ''İyiliğe karşı iyilik adalettir, iyiliğe karşı kötülük cinayettir'', ''İstediğini söyleyen, istemediğini işitir'', ''Güzel bakan güzel görür'', ''Umut, en keskin ilaçtan daha keskindir'', ''Sokakları evin bil, temiz tut, sürekli gül'' mesajları yazıldı. Vatandaşlar, belediyenin bu uygulamasını destekliyor.

''ETRAFI TEMİZ TUTTUKLARI İÇİN DUA EDİYORUZ''

Bozkurt Belediye Başkanı Engin Canbaz, ilçedeki boş duvarlara çeşitli mesajlar içeren mesajlar yazıldığını ve bunların başta temizlik olmak üzere ahlak ve geleneklerle ilgili olduğunu belirtti.

Yıllardır temizliğe ve çevreye önem verdiklerini ifade eden Canbaz, şöyle konuştu: ''Biz zaten boş duvarlarımıza yıllardır mesaj içeren yazılar yazıyoruz. Temizlikle, ahlakla, gelenekle ilgili yazılar yazarak bu duvarları değerlendiriyoruz. İlçemizde temizliğe ve çevre konularına özen gösteriyoruz. Bu nedenle 2001 ve 2004 yılları arasında Avrupa Birliği Çevre Komisyonu tarafından ödüllendirildik. İlçemizde yıllardır çöplerimizi ayrı topluyoruz. Metal, cam, plastik gibi atıkları ayrı toplayıp değerlendirdik.

Bunun yanın da sigara izmaritleri sokağa atılmasın diye elektrik direklerine izmarit kutuları yerleştirdik. Bizim özenimize rağmen yaz aylarında özellikle gurbetten gelenler çöplerini etrafa gelişigüzel bırakıyor. Biz de ilçenin iki giriş ve çıkış noktasına 'Yola-yere çöp atana lanet, atmayana Allah'tan sağlık-servet' yazısı yazdırarak, vatandaşlarımızı hem ikaz ediyoruz hem de etrafı temiz tuttukları için dua ediyoruz.''