Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Turgut köyünde, yaklaşık 12 gündür dağda mahsur kalan ve açlıktan ölmek üzere olan keçiyi, AKUT Marmaris Ekibi kurtardı.

Marmaris'e yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta bulunan Turgut köyünde, bir vatandaşa ait keçinin uzun süredir dağda mahsur kaldığı ihbarını alan AKUT ekibi, bölgeye hareket etti. Yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından keçi, mahsur kaldığı yerden kurtarılarak, halatlar yardımıyla aşağı indirildi.

Kurtarma operasyonun görüntülerini basın mensupları ile paylaşan AKUT Marmaris Ekibi üyesi Ersan Erverdi, ekip olarak doğal afetler ve trafik kazalarında görev yapmanın yanı sıra, mahsur kalan insanları ve hayvanları da kurtardıklarını söyledi.

Köylülerin sarp kayalıklarda mahsur kalan keçiye yaklaşamadıkları için kendilerinden yardım istediğini belirten Erverdi, ''Haber bize geç saatte geldi. Gece gitmemiz çok sağlıklı olmayacağından dolayı sabah erkenden bölgeye gittik. 5 kişilik bir ekiple operasyona başladık. Keçiyi bulunduğu yerden alarak aşağıya indirdik. 12 gündür yamaçta mahsur kalan hayvan zayıflamıştı ve çok bitkin bir haldeydi'' dedi.

Bir canı kurtarmanın kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Erverdi, ''Bunun yanında yöre halkının mahsur kalan hayvanlarını kurtarmaya çalışırken çeşitli kazalara maruz kalmasının da önüne geçmiş oluyoruz'' diye konuştu.