Birinci ''Ergenekon'' davasının 205. duruşması başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda yapılan duruşmaya, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile Alparslan Arslan'ın da aralarında bulunduğu 22 tutuklu sanık katıldı.

Alparslan Arslan'a, Danıştay saldırısında kullanılan Glock marka silahın satılması olayına ilişkin tutuksuz yargılanan sanıklardan Erkan Ayyıldız, Aykut Metin Şükre, Kenan Özay ve Selçuk Özkan da duruşmada hazır bulundu.

Tutuklu sanıklar Ergün Poyraz, Hayrettin Ertekin ve Zekeriya Öztürk ise duruşmaya gelmedi. Bu davanın tutuksuz sanıkları başka suçtan tutuklu yargılanan Semih Tufan Gülaltay ile başka suçtan hükümlü olan Sedat Peker de duruşmaya katılmadı.

Duruşmada savunmasını kısa yapan Kenan Özay'a, Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, olayı ayrıntılı şekilde ifade etmesini söyleyerek, sorular yöneltti. Özay, Özese'nin soruları üzerine şunları söyledi:

''Aykut Metin Şükre, Selçuk Özkan'a silah lazım olduğunu söylemiş. Özkan da beni aradı. Denizli'ye maç izlemeye gitmiştim. Dönünce Selçuk ile konuştuk. Tanıdığım olduğunu biliyordu. Beyazıt'ta 'Dayı' olarak bildiğim 50 yaşlarında bir kişi vardı. Dayı'yı telefonla aradım. Beyazıt'ta buluştuk. Yanımda Selçuk yoktu. Silahları tanesi 2 bin 700 liradan Dayı'dan aldım. Önce parayı verdim. 15-20 dakika sonra silahları getirdi. Erkan Ayyıldız'ı Üsküdar'da mahalleden tanıyorum. Silah tamirciliği yaptığını bildiğim için poliste onun adını verdim. Dayı'nın silahları nereden aldığını bilmiyorum.''



-''Arslan, Sedat Şahin'in avukatlığını üstlendi'' iddiası-



Gerçek ismini bilmediğini söylediği 'Dayı' lakaplı kişiden 2 tane Glock marka silahı aldığı gün Selçuk Özkan ile Üsküdar Çiçekçi'de buluştuğunu ifade eden Özay, ''Silahları Özkan'a verdim. Özkan'ın da silahları Aykut Metin Şükre'ye verdiğini biliyorum. Aykut'un avukat arkadaşına lazımmış'' diye konuştu.

Silah alma olayının Danıştay saldırısından 2-3 gün önce olduğunu belirten Özay, silahların mermisiz olduğunu da söyledi.

Özay'a, çapraz sorgusunda da savcı Mehmet Ali Pekgüzel, ''Emniyetteki ifadenizde silahları Erkan Ayyıldız'dan aldığınızı beyan ederek, ayrıntılı bir şekilde anlatıyorsunuz. Talimatla alınan Ankara'daki mahkeme ifadenizde ise kesinlikle hiç bir şeyi kabul etmiyorsunuz. Şimdiki ifadeniz de farklı. Çelişkili ifade vermenizin nedeni nedir-'' diye sordu.

Özay da, emniyette baskı altında olduğu için akıbetinin ne olacağını bilemediğini, bu nedenle ifadelerinde çelişkiler olduğu belirtti. Özay, Erkan Ayyıldız'ın adını da kendisine kırgın olduğu için söylediğini anlattı.

Savcı Pekgüzel, ''Alparslan Arslan, silahları saldırıdan 1 ay önce el bombalarıyla birlikte aldığını söylüyor'' dedi.

Alparslan Arslan ile aynı mahallede oturmasına rağmen kendisini tanımadığını ifade eden Özay, ''Selçuk Özkan'a avukat isterse, ruhsatlı tabanca alabilir, neden almıyor-' dedim. O da, 'Sedat Şahin'in avukatı öldürülmüş. Onun avukatlığını üstlenmiş' diyerek, avukatın yanında gezdireceği korumalar için silah istediğini söyledi'' diye konuştu.

Duruşma, Kenan Özay'ın çapraz sorgusuyla devam ediyor.