Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, BM'nin Mavi Marmara saldırısı ile ilgili raporunun resmen açıklanmadan basında yayımlanmasının üzüntü verici olduğunu söyleyerek, yarın bu konuda kapsamlı bir açıklama yapacaklarını bildirdi.

Davutoğlu, Paristeki Libya konferansının ardından düzenlediği basın toplantısında, Palmer Raporu ile ilgili New York Times'ta çıkan makalenin hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

"Bir kere bir üzüntümü ifade edeyim. Bu çok sık rastlanan bir olgu olmaya başladı. Resim konularda yapılan müzakereler, ortaya konan raporlar daha resmen yetkililer tarafından açıklanmadan bazı yayın organlarında yayımlanmaya başlandı. Bu bir müddettir olan ve malesef bütün ilgili taraflarda da bir yönlendirme izlenimi doğuran bir tutum."

Bu raporla ilgili haberin onlar Libya toplantısında iken geldiğini belirten Davutoğlu, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'la da bu konuyu konuştuğunu bildirdi.

Davutoğlu, onların da şaşkınlık içinde olduğunu söyleyerek, "Daha Genel Sekretere sunulmamış bir raporun bazı basın organlarında yer alması ciddiyetten uzak bir durum" dedi.