Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Grigoris Delavekuras, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'ın, Akdeniz'de petrol aramaya niyetlenen Kıbrıs Rum Kesimi'ni uyarıcı açıklamalarının, ''Doğu Akdeniz bölgesinin istikrarıyla ilgili son derece ciddi kaygılara yol açtığını'' belirtti.

Atina Haber Ajansının haberine göre, Bağış'ın açıklamalarıyla ilgili bir soruyu yanıtlayan Delavekuras, ''Türkiye'nin bu konudaki tavrının, sıfır sorun politikasıyla bağdaşmadığını'' ileri sürerek, ''Türk hükümetini, uluslararası hukuka saygılı olarak daha sorumlu davranmaya çağırıyoruz'' dedi.

Delavekuras açıklamasında şunları kaydetti:

''Sayın Bağış'ın tehditkar açıklamaları ve son günlerdeki diğer gelişmeler, Suriye ile Libya'daki olaylar ve Filistin sorunuyla ilgili barış sürecinin yeniden başlatılması çabaları nedeniyle kritik ve son derece hassas bir dönemde, Türk davranışının Doğu Akdeniz bölgesinin istikrarına olan sonuçları konusunda çok ciddi kaygılara yol açmaktadır. Bu davranış, ilan edilen sıfır sorun politikasıyla bağdaşmamaktadır. Türk hükümetini, son zamanda sıkça dile getirdiği uluslararası hukuka, saygılı olarak daha sorumlu davranmaya çağırıyoruz. Kıbrıs Cumhuriyeti'nin (Rum Kesimi), uluslararası hukuka göre apaçık olan doğal zenginliğini değerlendirme hakkı konusunda Yunan Dışişleri Bakanlığı görüşünü açıklamış bulunmaktadır. Başka yorum, özellikle sayın Bağış'ın söyledikleriyle ilgili yorum yapmaya değmez.''