Demirdöküm kombilerimizde sık yaşanılan arızalardan biri olan F0 hata kodunda çoğu kullanıcı ne yapması gerektiğini bilmez. Bende geçen gün yaşadığım bir arıza nedeni ile sizlere Demirdöküm Servisi aramaya karar vermeden önce biraz araştırdım ve sebebini buldum. Bu konu hakkında bilgiler sunmaya karar verdim. Yeni taşındığım evde Demirdöküm Sargon Premix kombi vardı ve bir süre sonra F0 arızası vermeye başladı bende kombiyi kullanmayı bilmediğim için cihaza müdahale edemedim. Kullanıcı olarak F0 arızasında neler yapmamız gerekiyor beraber incelemeye başlayabiliriz.

Demirdöküm F0 Arızası Nedir?

Demirdöküm kombide yaşanılan bu sorunun anlamı kombi içinde bulunan su seviyesinin düşük olduğunu belirtmekteymiş.

Demirdöküm F0 Arızası Hangi Modellerde Karşımıza Çıkar?

Demirdöküm kombilerin hepsinde F0 arızası ne yazık ki aynı anlama gelmiyormuş. Bende bu nedenle de hangi modellerde yaşanıyormuş sizler için araştırdım.

*** Aden, Solaris, Nanomix, Sargon Condense ve Sargon Premix kombilerde yaşanılan F0 arızası düşük su basınç anlamına geliyormuş.

Demirdöküm F0 Arızasında Ne Yapmak Gerekir?

Demirdöküm kombi kullanıcısı olarak Demirdöküm F0 Arızası Durumunda Ne Yapmak Gerekir sizler için araştırdım. Kullanıcı olarak neler yapmamız gerekiyor aşağıda sizlere açıkladım.

  • Demirdöküm kombinizin altında bulunan mavi ya da siyah renkte olan doldurma musluğunu bulmanız gerekiyor. Doldurma musluğunu bulduktan sonra vanayı sol tarafa doğru çeviriniz. Kombinizin içinden su sesi gelerek bar seviyesinde artış olacağını göreceksiniz. Kombinizin bar seviyesi 1,5 olana kadar işleme devam ediniz. Bar seviyesi 1,5 olduktan sonra doldurma musluğunu sağ tarafa doğru çevirerek kapatınız.

Önemli Bilgi: Doldurma musluğu bir kademe dahi açık olursa kombi su almaya devam eder ve su akıntısı sorunu oluşur bu nedenle vanayı sıkıca kapattığınızdan emin olun. Ben bu hataya düştüm ve kombim su akıtmaya başladı bu nedenle dikkatli olun.

Kombinizin ekranından F0 arızasının silinmesi gerekiyor işlemi yaptıktan sonra. Silinmedi ise bu durumda kombinize reset atmanız gerekiyormuş. Resetleme işleminden sonra kombide düzelme olacaktır.

Demirdöküm kombiye su basmanıza rağmen F0 arızası yanmaya devam ediyor ise;

  • Doldurma musluğunu çevirdiğiniz zaman su sesi gelmiyor ise doldurma musluğu arızalıymış.
  • Doldurma musluğunu çevirdiniz su sesi geldi ama basınç göstergesi ilerlemiyorsa basınç göstergesi arızalıymış.
  • Doldurma musluğunu çevirdiniz su sesi geldi ve bar seviyesi 1,5 oldu ama sorun devam ediyor ise reset atınız. Yine de düzelme olmaz ise bu durumda doldurma musluğu basınç anahtarı arızalı demekmiş.

Yukarıda sıralanan 3 durumdan birini yaşıyor iseniz servis desteği almanız gerekiyormuş. Bana bu bilgileri aktaran Demirdöküm Servisi ekiplerine çok teşekkür ederim. Onların sayesinde yaşadığım sorundan kurtuldum ve sorunum çözüme ulaştı. Sizlerde benim gibi sorun yaşıyor iseniz Demirdöküm Servis ekiplerini aramanızı tavsiye ederim. Tüm sorularıma cevap verdi ve yaşanılan sorun hakkında da oldukça bilgililer. Makalemi inceleyen herkese çok teşekkür ederim.