Denizli Belediyesi tarafından düzenlenen Sağlıklı Evlilik Okulu, 24 Ocak'ta başlayacak.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, düzenlediği basın toplantısında, sağlıklı yuvalar kurulması için ''Ailemi Seviyorum Projesi'' kapsamında, evlilik eğitimi projesi başlattıklarını belirtti.

Aile müessesesini çok önemsediklerini kaydeden Zolan, yeni evleneceklere, konusunda uzman olan kişilerce 24 Ocak'tan itibaren bir ay boyunca haftada 2 gün, ikişer saat olmak üzere toplam 16 saat eğitim verileceğini, eğitime katılanların sertifika alacaklarını söyledi.

Zolan, toplumun en önemli kurumunun aile olduğunu kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Aile içi sıkıntıları, olumsuzlukları, boşanmaları önlemek için 'Sağlıklı Evlilik Okulu' projesini başlattık. 'Sertifika yoksa nikah yok' diyoruz. Bunu bir pilot uygulama ile merkezde gerçekleştireceğiz. Evlenecek çiftlerin eşya almak için harcadıkları kadar bu eğitime zaman ayırmalarını istiyoruz. Eğitim kendilerine çok şey kazandıracak.''

Zolan, Denizli merkezde 2011 yılında 3 bin 518 çiftin boşandığını, boşanmaları en aza indirmek için, proje çerçevesinde ''aile hakemliği'' oluşturacaklarını da ifade etti.

Aile hakemliğine müracaat edenlerin ayrı ayrı dinleneceğini kaydeden Zolan, ''Sıkıntılar değerlendirilecek, yapılması gerekenler anlatılacak. Aile hakemliği ile bir aileyi boşanmaktan kurtarabilirsek, bizim için bu proje başarılıdır'' diye konuştu.