Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle hava sıcaklığı sıfırın altına düşerken, Muş'ta 294 köy yolu ulaşıma kapandı. Doğu'daki dondurucu soğuklara rağmen, Antalya'nın Demre ilçesinde meyve ağaçları çiçek açtı .

Doğu Anadolu Bölgesi'nde aralıklarla etkili olan kar yağışının ardından, hafta sonu hava sıcaklıklarının 10 derece düşmesi bekleniyor.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sibirya üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altında bulunan Doğu Anadolu Bölgesi'nde aralıklarla kar yağışı etkili oluyor.

Kar yağışının yarın bölgeyi terk edeceği, havanın açılmasıyla birlikte hava sıcaklıklarının 10 derece düşeceği tahmin ediliyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları Kars'ta eksi 8, Ardahan'da eksi 6, Erzincan, Bayburt ve Erzurum'da eksi 3, Ağrı'da eksi 2 derece olarak ölçüldü.

Günün beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının da Kars ve Ardahan'da eksi 1, Erzurum'da 2, Ağrı ve Bayburt'ta 3, Erzincan'da 7, Iğdır'da 8 derece olması bekleniyor.

Meteoroloji yetkilileri, sabah saatlerinde sis ve pusun etkili olduğunu belirterek, görüş mesafesinin yer yer 5 kilometreye kadar düştüğü bölgede sürücüleri dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Şehmus Yentür, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, aralıklarla devam eden kar yağışının yol açma çalışmalarını olumsuz yönde etkilediğini belirtti.

Ekipler tarafından ulaşıma açılan köy yollarının kar yağışının devam etmesi nedeniyle tekrar ulaşıma kapandığını dile getiren Yentür, şu anda merkezde 82, Malazgirt'te 59, Bulanık'ta 47, Varto'da 82, Hasköy'de 5 ve Korkut'ta 19 olmak üzere toplam 294 köy yolunun ulaşıma kapandığını ifade etti.

Yentür, ekiplerin yol açma çalışmalarına devam ettiğini bildirdi.

Karayolları 113. Şube Şefliğine bağlı kar temizleme ekipleri tarafından Muş-Kulp, Muş-Bingöl, Muş-Erzurum ve Muş-Bitlis karayollarında çalışmalar aralıksız sürüyor.

Karayolları Muş Şube Şefi Sülhattın Ömeroğlu ise şu anda tüm şehirlerarası yolların ulaşıma açık olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin birçok yerinde soğuk hava etkisini gösterirken, Antalya'nın Demre ilçesinde bazı günler 25 dereceye kadar yükselen hava sıcaklığı, ağaçları şaşırttı. Demre'ye bağlı Beymelek beldesi İskele Mahallesi'nde sıcak havaya aldanan birçok meyve ağacı çiçek açtı. Beymelek Dalyanı kıyısındaki yabani armut, limon ve malta eriği ağaçları da çiçeklendi.