İtalya'nın batısındaki Giglio adası açıklarında dün gece karaya oturan yolcu gemisinden kurtulan 9 Türk'ten 4'ünün Roma'ya dönüş yolculuğuna AA muhabiri de tanıklık etti.

İtalya'nın Civitavecchia kentinden dün yerel saatle 19.00'da ayrılan 'cruise' gemisi ''Costa Concordia'', Giglio adası açıklarında karaya, oturarak kaza yapmasının ardından gemiden ilk ayrılan grupların arasında yer alan Sırrı Tayfun Bora-Deniz Bora ve Mustafa Tunççelik ile eşi Yüksel Tunççelik'in dönüş yolundaki yorgunluk halleri, neşelerinin önüne geçmedi.

Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği'nin tahsis ettiği araçla başkent Roma'ya gelen kazazedelerin olayın şaşkınlığını biraz taşıyor olsalar da gemiden kurtulmalarına ilişkin espri yaptıkları ve gemideki zor anlar boyunca yaşadıkları anıları birbirlerine anlattıkları gözlendi. Kazazedelerin soğukkanlı tavırları da dikkatlerden kaçmadı.

Deniz Bora, yol boyunca Türkiye'deki çeşitli kanalların haber bültenlerine katılarak, yaşananlar hakkında bilgi verdi.

Gemiden ayrılırken, ayakkabılarını arkada bırakmak zorunda kalan Mustafa-Yüksel Tunççelikli çifti için geminin hareket ettiği nokta olan Civitavecchia'da verilen mola sırasında, çorap ve ayakkabı alındı. Çift, gemiyi terk ettikleri sırada ayakkabılarını da bırakmak zorunda kaldıklarından söz etti.

Bu arada, Türk yolcularından Egemen Mustafa Filiz, annesi Seher Filiz ve babası Hasan Filiz'in uçak biletlerindeki ufak pürüzleri giderdikleri ve yarın yurda dönüş yapacakları öğrenilirken, Sırrı Tayfun Bora ve eşi Deniz Bora ile Mustafa Recep Tunççelik ile eşi Yüksel Tunççelik'in birkaç gün daha Roma'da kalabilecekleri ifade edildi.

Türk kazazedelerin tamamının büyükelçiliğin konsolosluk şubesindeki seyahat belgesi işlemlerinin tamamlandığı ve yoğun bir günü geride bırakan kazazedelerin dinlenmek üzere, gemi şirketi ''Costa Crociere'' tarafından ayarlanan Rome Hilton Airport oteline gittikleri bildirildi.

Öte yandan, İtalyan Milli Olimpiyat Komitesi de (CONI) hafta sonu oynanacak tüm karşılaşmaların öncesi ''Costa Concordia'' gemisi ve hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacağı kaydedildi.