Son zamanlarda dövme yapan kişi sayısında artış yaşanması dikkatlerden kaçmazken Din Görevlisi Burhan İşleyen, Batı kültürünün güdümüne giren ve genellikle gençlerin yaptırdığı dövmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.
 
“Dövme dinimizde yasaktır”

Gençler arasında yayılan dövme yapma kültürü hakkında gazetemize açıklama yapan Din Görevlisi Burhan İşliyen, “Dövmenin sağlık açısından tehlikesinin yanı sıra İslâm’da, insanın doğuştan getirdiği özellik ve şeklinin değiştirilmesi ve bu amaçla yapılacak her türlü estetik ve tıbbî müdahale hoş karşılanmamış; fıtratı bozmayı hedef alan müdahaleler olarak kabul edilmiştir. Fıtratı bozmayı, yaratılışı değiştirmeyi hedef alan tasarruf ve müdahaleler ise dinimizde yasaklanmıştır” dedi.
 
“Dövme yaptıranlar Allah'tan af dilemeli”

Estetik cerrahi Estetik ameliyatlar genel olarak, ya dikkat çekmek, daha güzel görünmek ya da tedavi amacına yönelik olduğunu söyleyen İşleyen, “Estetik cerrahi Dikkat çekmek, daha güzel görünmek amacıyla, yaratılıştan verilmiş olan özellik ve şekillerin değiştirilmesi İslâm dininde, fıtratı bozma kabul edilerek yasaklanmıştır. Nitekim Hz. Peygamber (s.a.v.), süslenmek maksadıyla vücuda dövme yapmak, dişleri yontarak seyrekleştirmek gibi ameliyeleri, yaratılışı değiştirmek, fıtratı bozmak kapsamında değerlendirmiş ve bunu yapanları ve yaptıranları kınamıştır. Bunu yaptıranların da Allah'tan af dilemesi gerekiyor” diye konuştu.

Diyanet Fetva yayınlamıştı

Öte yandan, dövme fetvası veren Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, "Dövme yani vücuda iğneler batırarak deri altına boya zerk etmek sureti ile deri üzerinde çeşitli şekiller oluşturmak dinimizce yasaklanmıştır. Vücudunda dövme bulunan bir kimse, sağlığına zarar vermeyecek yöntemlerle onu ortadan kaldırmalıdır. Bu mümkün olmazsa Allah'tan bağışlama dilemesi, yaptığından pişman olması gerekir. Yapıştırma yöntemi ile deri üstüne yapılan geçici dövmenin ise abdeste engel oluyor” olarak belirtti.

Kaynak: guneydoguekspres.com