Muş'un Varto ilçesinde bir vatandaş, düşük geldiği gerekçesiyle elektrik faturasına itiraz etti.

Varto'nun Hürriyet Mahallesi'nde ikamet eden Aydın Durmuş, elektrik faturasının düşük geldiğini belirterek, TEDAŞ İlçe Müdürlüğüne itirazda bulundu.

Vatandaşın duyarlılığı üzerine ilçeye giden TEDAŞ İl Müdürü Murat Karagüzel, elektrik sayacını kontrol etti.

Aylık ortalama 120 lira elektrik faturası ödediğini, bu ay gelen 8,5 liralık fatura karşısında şaşırdığını belirten Aydın Durmuş, ''Aylık elektrik faturam 80 ile 120 lira arasında gelirken bu ayki faturam sadece 8,5 lira geldi. Bu işte bir yanlışlık olduğunu düşünerek faturamı ödemek için PTT'ye gittim. Onlarda bana faturanın 8,5 lira olduğunu söylediler. Faturayı ödemeden TEDAŞ'a başvuruda bulundum. Görevli arkadaşlar bana teşekkür ederek, böylesi hataların olabileceğine dikkat çektiler. Gereğinin yapılacağını söylediler'' diye konuştu.

TEDAŞ İl Müdürü Murat Karagüzel ise kaçak elektrik kullanımını önlemek için yoğun çaba harcadıklarını belirterek, ''Bu olayı önemli kılan ise kaçak elektrik tüketiminin fazla olduğu bir ilde böyle bir başvurunun yapılmış olmasıdır. Bu olay bizi mutlu etti ve duygulandırdı. Çünkü biz sürekli olarak vatandaşlarımızı uyarıp kaçak kullananların kaçak kullanmayanların hakkına tecavüz ettiğini ve faturalara ek maliyet yüklenmesine neden olduğu yönünde uyarı yapıyorduk'' diye konuştu.