Suriye'nin İdlib kentinde çıkan çatışmalarda yaralanan emekli asker, yakınlarının yardımıyla sınırdan geçirilerek Türkiye'ye getirildi.

Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İdlib kentinde Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a bağlı askerlerle çıkan çatışmada yaralanan ve emekli binbaşı olduğu belirtilen Abdüllatif Ahmet'in (40), kendisi gibi emekli asker olan iki yakının yardımı ile yasa dışı yollardan Türkiye'ye giriş yaptığını söyledi.

Suriye sınırındaki Kavalcık köyünden ülkeye giriş yapan Suriye uyruklu 3 kişinin, köylülerin durumu jandarmaya bildirmesinin ardından gözaltına alındığını vurgulayan Güler, yaralı Abdüllatif Ahmet'in, tedavi için Reyhanlı Devlet Hastanesine götürüldüğünü söyledi.

Güler, Türkiye'ye sığınma talebinde bulunan Ahmet ile beraberindekilerin, doktorların yaptığı müdahalenin ardından Antakya'ya sevk edildiğini ifade etti.

Ahmet'in beraberindekilerin, kendisi gibi emekli asker olan kardeşi Mehmet El Ahmet ile yüzbaşı Kasım Cevat olduğu öğrenildi.