Dünyada en çok tercih edilen kedi cinsleri, İran Kedisi (Persian), Chinchilla, British Shorthair, Maine Coon, Scottish Fold, American Shorthair, Exotic Shorthair, Birman Kedisi¸ Tiffanie, Van kedisi, Bengal Kedisi türleridir. Kediler en çok tercih edilen evcil hayvanlar arasında yer almaktadırlar. Birçok kedi cinsleri bulunmaktadır. Herkes zevkine, tarzına uygun beğendiği kediyi sahiplenebilmektedir. Her ne kadar resmi olarak kabul edilmiş olan 42 adet safkan kedi cinsi kabul edilmiş olsa da, iki farklı cinsin birleştirilmesi ya da genetik mukasyon ile birçok kedi türü ortaya çıkmaktadır. 

Evde Kedi Beslemek

Hiç şüphesiz ki, kediler yaşadıkları ortamların yaşam koşullarına uygun özelliklere sahiptirler. Bunun için de kimisi bol ve çok uzun tüylü olurken, kimisi de daha kısa tüylü. Kedi cinsleri arasında seçim yapılırken görüntülerine tabi ki önem verilmektedir ancak çocuklarla uyumları da bir o kadar önemli husustur. Hem sahibi ile hem çocuklarla uyumlu olan, eğitime uygun kediler en çok tercih edilen kedi türleridirler. Sakinliği ile bilinen Chinchilla, müthiş sakinlikteki ses konu, sevgi dolu hareketleri ile evinizde beslemekten son derece mutluluğu olacağınız bir türdür. Dayanıklı ve sağlıklı olmaları tercih nedeniyken, her gün tüy bakımı yapmak zorunda olması biraz düşündürmektedir. 

Petsbook İle Kedi Sahiplenin

Sahibine ve çevresine oldukça bağlı olan, hareketli yapıları nedeniyle oldukça eğlenceli bir tür olan Maine Coon ile pikniğe, kampa, geziye gidebilir, onun sizin için yaptığı akrobasi ile eğlenceli anlar yaşayabilirsiniz. Kısa, pelüş tüyleri ile son derece sevimli olan British Shorthair, yuvarlak yanakları ve tombul vücudu ile eğlenmeye doyamayacağınız özelliklere sahiptir. Bakımı da kolay olan bu türü de kedi severlere tavsiye edebiliriz.

Kedi Sahiplenme Sitesi

Türkiye'nin en iyi platformları arasında yer alan www.petsbook.com sayesinde, artık daha kolay bir şekilde kedi sahiplenebileceksiniz. Üstelik platform üzerinden havyan severleri bulabilecek ve evcil hayvan besleyenlerin vermiş oldukları bilgilerden de yararlanmış olacaksınız. Hemen bir yavru kedi sahip olmak için sizlerde siteyi ziyaret edebilir ve kedi cinsleri arasından kendinize göre seçimler yapabilirsiniz.