KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın ulusuna, halkına inanmış bir özgürlük ve egemenlik kavgası kahramanı olarak daima kalplerde yaşayacağına işaret ederek, ''O'nun hizmetleriyle çizdiği aydınlık yol haritasının bugünkü ve gelecek nesillerin beyinlerinden asla silinmeyeceğini'' vurguladı.

Eroğlu, Denktaş'ın vefatı nedeniyle yayınladığı mesajda, ''Kıbrıs Türk halkının bağrından çıkan, bizleri toplum olma noktasından devlet kuran bir halk noktasına taşıyan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti devletinin Kurucu Cumhurbaşkanı, ulusal davamızın lideri, büyük devlet adamı, mücahit Rauf Raif Denktaş'ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz'' ifadesini kullandı.

Eroğlu taziye mesajında, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın sadece bir mücadele adamı olmadığını, kalıcı ve adil bir barış antlaşmasına imza atabileceğini Kıbrıs konusundaki görüşme sürecinde ortaya koyduğu görüşler ve imzaladığı iki doruk antlaşmasıyla da gösteren bir lider olduğunu kaydetti.

Mesajında ''Devletimizin gelişmesini, kökleşmesini, Kıbrıs Türk halkının refah ve huzur içinde yaşamasını kendi yaşam amacı edinen Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş halkçı, mütevazı, samimi kişiliği ile de gerek siyasi gerekse sosyal yaşamımıza damgasını vurmuş bir şahsiyettir'' diyen Eroğlu, şu görüşleri dile getirdi:

''Rauf Raif Denktaş'ın tüm ulusumuz için yaşamsal değeri olan mücadelesini ve görüşlerini gelecek nesillere anlatmak her Kıbrıs Türkünün boynunun borcu olmalıdır. Milletimizin, halkımızın başı sağolsun.''