KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın, Kıbrıs müzakere süreci kapsamında Lefkoşa'daki ara bölgede yaptığı görüşme sona erdi.

Derviş Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı'nda yaptığı açıklamada, görüşmede toprak konusunda bazı teknik konuların, teknik heyet tarafından görüşülmesi gereği üzerinde durduklarını, pazartesi günü iki özel temsilci başkanlığında teknik heyetin toplanacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, toprak konusundaki bazı teknik konularda, teknik heyet tarafından kendileri için bir rapor hazırlanacağını söyledi.

Salı günü mülkiyet konusuna başlayacaklarını ifade eden Eroğlu, BM Genel Sekreteri'nin üçlü görüşme davetiyle ilgili daha net bilgi olup olmadığı sorusuna, "Ekim sonu New York'a yakın bir yerde üçlü görüşme olacak" yanıtını verdi.

Eroğlu, müzakerelere 21 Ekim'e kadar devam edeceklerini belirterek, bu tarihe kadar bazı konular üzerinde anlaşmış olacaklarını, anlaşamadıkları için ise BM Genel Sekreteri ile birlikte gayret sarf etmeleri gerekeceğini söyledi.