Fenerbahçeli taraftarlar, ''Futbolda şike'' davasında tutuklu bulunan kulüp başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticiler ile kulüp yetkililerine destek vermek için geldikleri Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın önünden ayrıldı.

Erken saatlerden itibaren adalet sarayı önünde toplanarak, Başkan Yıldırım, yöneticiler İlhan Ekşioğlu ile Şekip Mosturoğlu, kulüp yetkilileri Tamer Yelkovan ve Cemil Turan'a destek veren sarı-lacivertli taraftarlar, öğleden sonra sayıları azalsa da desteklerini sürdürdüler.

Bekledikleri alanın kenarlarına beraberinde getirdikleri pankartları asan taraftar topluluğu, akşam saatlerinde adalet sarayı önünden ayrıldı.

Bu arada adliye önünde Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın görev yaptığı sürede Fenerbahçe'deki gelişmeleri anlatan ''Fenerbahçe'ye Çağ Atlatan Bir Başkan Aziz Yıldırım'' isimli kitap dağıtıldı. Tesisler, sportif başarılar ve ekonomik atılımlar şeklinde bölümlerden oluşan kitapta detaylı bir şekilde Yıldırım dönemi anlatılıyor.



-Kaya: ''Mahkeme ne zaman derse ona göre savunmamızı yapacağız''-



Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın avukatı Abdullah Kaya, gazetecilerin soruları üzerine yaptığı açıklamada, ''Herhalde Aziz Yıldırım savunmasına başlamak için sabırsızlanıyor'' şeklindeki ifadeler üzerine, ''Aziz Bey'de sabırsızlık diye bir şey yok. Burada taraftarların olduğunu biliyoruz. İçeride seslerini duyamıyoruz, ama biliyoruz. En azından oradakilerin yarısı zaten Fenerbahçe taraftarı aynı zamanda, başta Aziz Başkan olmak üzere. Bir sabırsızlık söz konusu değil, biz hazırız. Mahkeme ne zaman derse ona göre biz savunmamızı yapacağız. Başkanın her zaman morali yerindedir'' şeklinde konuştu.

Avukat Kaya, görevsizlik ve yetkisizlik talebi isterken gerekçelerinin ne olduğu sorusu üzerine de, ''Aziz Yıldırım Bey'in 'bir suç örgütü' diye bir şeyi yok. Silahlı suç örgütü diye bir şeyi yok. Çıkar amaçlı suç örgütü zaten yasadan kaldırılmış. Ama polis fezlekesi olunca maalesef böyle oluyor. 6222 sayılı kanunla bir spor mahkemesi kuruldu. Oraya gönderelim dedik. Bu talebimiz kabul edilmedi'' diye konuştu.

Kaya, Aziz Yıldırım'ın yapacağı savunmaya yönelik bazı detaylarla ilgili soruları yanıtsız bırakırken, Yıldırım'ın savunmasına yarın başlamasını beklediklerini bildirdi.