Filipinler'in güneyinde yaklaşık bir düzine silahlı kişinin el bombasıyla düzenlediği hapishane baskınında 3 kişinin öldüğü bildirildi.

Polis yetkilileri, dün gece Kidapawan kenti hapishanesinin kapısına el bombası atıldığını, olayın hemen ardından polis ekiplerinin takviye edildiğini söylediler. Yetkililer, çatışmalarda 3 kişinin öldüğünü, bölgede bulunan çoğu sivil 15 kişinin yaralandığını belirttiler.

Bölge Polis Müdürü Benjardi Mantele, öldürülenler arasında yaralı sivilleri hastaneye götürmek isteyen bir Kızılhaç görevlisinin de bulunduğunu bildirdi.

Polisin saldırıdan saldırıdan Moro İslami Kurtuluş Cephesi'nin eski üyelerini suçladığı, ancak grubun sözcüsü iddiayı yalandığı bildirildi.

Kidapawan kenti polis şefi Chino Mamburam da Associated Press haber ajansına, saldırganların soygun ve diğer suçlardan tutuklu bulunan Moro İslami Kurtuluş Cephesi üyelerini kurtarmak istediklerine inandıklarını söyledi.

Şef Mamburam, isyancıların saldırı planladıklarına dair istihbarat aldıklarını, güvenliğin polis tarafından takviye edildiğini, bu nedenle saldırganların başarısız olduklarını da sözlerine ekledi.

Moro İslami Kurtuluş cephesi sözcüsü Von el Hak ise grubun saldırıya karıştığını yalanladı.

Hükümete bağlı güçlerin saldırganları bulmak için çalışmalarına devam ettikleri kaydedildi.