Fransız siyasi gazeteleri, senato genel kurulunda dün akşam kabul edilen Ermeni yasa teklifinin, ''Türkiye ve Fransa arasındaki krizi derinleştirebileceği'' yorumunu yaptı.

Gazeteler, cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili gelişmeleri bugün birinci sayfadan okuyucularına duyururken, senatoda geç saatte kabul edilen yasa ile ilgili haberler iç sayfalarda yer bulabildi.

Liberation gazetesi, ''gerek merkez sağ, gerek merkez sol partilerin yasayı destekleme konusunda ikiye bölündükleri'' yorumunu yaparak, iktidar partisinden ve sosyalist partiden bir grup senatörün yasaya karşı çıkmasına dikkat çekti.

Yasaya tarihçi ve hukukçuların da karşı çıktığını hatırlatan gazete, senato genel kurulunun 7,5 saat süreyle canlı bir tartışmaya ev sahipliği yaptığını yazdı.

Le Figaro gazetesi de iç sayfadan gördüğü haberde, yasanının hazırlanış sürecine geniş yer verirken, yasaya ilişkin Fransa'daki tartışmaları ayrıntılı bir şekilde aktardı.

Le Figaro, yasanın aleyhinde ve lehinde Fransa'daki Türk ve Ermenilerin gösterilerine yer verdiği haberde, anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle kanunlar komisyonunun da yasaya şiddetle karşı çıktığını okurlarına duyurdu.

Le Figaro, senato genel kurulunda hükümetin, yasanın çıkması için gösterdiği çabaya da dikkat çekti.

Le Parisien gazetesi, yasanın iki ülke arasındaki krizi derinleştireceği yorumunu yaparken, yasanın senatoda bütün partilerin içinde görüş ayrılıklarına yol açtığını yazdı.

Fransız televizyon ve radyo haber kanalları da senatonun yasayı kabul etmesine ilişkin haberlerini geniş bir şekilde izleyenlerine aktardı.