Konuyla ilgili yapılan açıklamada:''2013 yılında çıkarılan 6495 sayılı torba kanunun 80. maddesi uyarınca,Gazilerimizin Askerlik yada Gazilik öncesi sigorta prim ödemeleri silinmiş ve engelli olarak işe giren Gazilerimizin emeklilik hakları elinden alınmış olup, Gazilerin emeklilik durumları ne kadar uzuv kaybı olursa olsun 60’lı yaşlarına bırakılmıştır.

2013 yılından sonra Sosyal Güvenlik Kurumu’na emeklilik için müracaat eden 227 Gazimiz emekli edilerek maaşa bağlanmış,17 Aralık 2019 tarihinde (dün) “Sehven Emekli” edildiği söylenilerek Maaşları kesilmiştir.

Sehven emekli edildiği söylenen Gazilerimizin emekli maaşları kesildiği gibi yeniden işlerine dönemeyecekleri için istihdam hakları da ellerinden alınmış oldu.

Emeklilik hakları elinden alınan Gaziler , sorunların çözümü için beklerken bu durum infial oluşturulmuştur.

Sosyal güvenlik kurumu, bu kapsamda emekli olan gazilere,geriye dönük yersiz ve haksız ödemeden dolayı borç çıkarmamış,sorunu kendince çözmüş,ancak gazilerin sonrasında yaşayacağı sorunları hiç dikkate almamıştır.

Anayasamızın 10. maddesinde “Harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul gaziler için alınacak tedbirler anayasanın eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz”,yine,
Anayasanın 61. maddesinde “ Devlet Harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gazileri korur ve toplumda kendilerine yaraşır bir hayat seviyesi sağlar” hükmü bulunmasına rağmen,yapılan bu uygulamalar Gaziye hak ettiği yaşam şeklinin bu olduğu kanısını yaratmaktadır.

Bu konu ile ilgili Genel merkez olarak Aile çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet KOCA, Şehit yakınları Gaziler Genel müdürü Selim Çelenk, SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı İsmail Ertüzün ile öğleden önce bir toplantı yapmış kendilerine Kanun teklifini ve bakana sunulacak bilgi notunu iletmiş bulunmaktayız..Sorunun çözümü için çalışacaklarını yurt dışında olan Aile Çalışma ve Sosyal hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK’a ileteceklerini bildirmişlerdir.

Ayrıca ; Bu durumu :
Ak Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya,Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı,Chp Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu ya, İyi Parti Milletvekili İsmail Ok’a,Mhp milletvekili Halil Öztürk’e,Chp Milletvekili M.Ali Çelebi’ye ilettik.

Bu konunun çözüme kavuşana kadar takipçisi olacağımızı,Kamuoyuna saygıyla duyururuz.Mustafa IŞIK Genel Başkan''ifadelerine yer verildi.

kaynak:http://sehitgazi.org/