Elazığ, İstanbul ve İzmir'de örgüt kurarak göçmen kaçakçılığı yaptıkları öne sürülen 17 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 11'i sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığının uluslararası göçmen kaçakçılığıyla mücadele çalışması kapsamında, Elazığ Emniyet Müdürlüğü KOM ekipleri, yurt dışına kaçak yollardan insan götüren ve merkezi Elazığ olan bir şebekeye yönelik operasyon başlattı.

Polis, yaptığı araştırmada şebekenin iki yöneticisinin Elazığ'da olduğunu belirledi. Operasyon kapsamında Elazığ, İstanbul ve İzmir'de düzenlenen eş zamanlı baskınlarda Elazığ ve Kovancılar ilçesinde 9, İstanbul'da 7, İzmir'de ise 1 kişi gözaltına alındı.

Operasyonda, banka dekontları, pasaportlar, çok sayıda doküman ile 17 bin dolar ve ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Elazığ'a getirilen ve ''Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, örgüt çerçevesinde göçmen kaçakçılığı yapmak ve resmi belgede sahtecilik'' iddiasıyla mahkemeye çıkartılan zanlılardan 11'i tutukladı. Diğer zanlılar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Öte yandan polisin 6 aydır sürdürdüğü operasyon kapsamında, bu süre içinde şebeke aracılığıyla yurt dışına çıkan ve Atatürk Havalimanı'ndan yurt dışına çıkmak isteyen toplam 26 kişinin de gittikleri ülkelerde ve Türkiye'de yakalandığı belirtildi.