Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ''Kazakistan-Türkiye Dostluk ve İşbirliğini Geliştirme Madalyası''na layık görüldü.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, bağımsızlığının 20. yılını çeşitli etkinliklerle kutlayan Kazakistan'ın Ankara Büyükelçiliğince ödül töreni düzenlendi.

Törende, Türkiye'nin önde gelen devlet adamlarına, Hükümet üyelerine, siyaset, iş, bilim ve kültür çevrelerine ''Kazakistan-Türkiye Dostluk ve İşbirliğini Geliştirme'' madalyası verildi.

Daha önce Kazakistan Cumhurbaşkanı Nur Sultan Nazarbayev tarafından ''Devlet Dostluk Madalyası'' ile ödüllendirilen Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'e de madalyasını Büyükelçi Canseyit Tüymebayev takdim etti.

Kazakistan Büyükelçisi Tüymebayev, iki ülke halkları için yaptığı başarılı ve özverili çalışmaları nedeniyle Gökçek'e teşekkür ederek, ''20 yıl önce Kazakistan bağımsızlığını ilan ettiğinde dünyada ilk tanıyan devlet de Türkiye oldu. Bunu, halkımız ve devlet yönetimimiz hiç unutmayacaktır'' ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Gökçek, törene Ankara'da konuğu olan Medine Belediye Başkanı Abdul Aziz Abdul Rahman Al Hussain ile katıldı.

Törende, ''Kazakistan-Türkiye Dostluk ve İşbirliğini Geliştirme Madalyası''na, aralarında eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, TBMM Başkan Vekili Mehmet Sağlam, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, TBMM Kazakistan-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Haluk İpek, Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Mustafa İsen, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da aralarında bulunduğu Türkiye'nin önemli isimleri layık görüldü.