Golgelikfilecim.com ‘dan sektörel bir bilgilendirme yazısı: Hayatımızın tüm alanlarında, evlerde, otellerde, spor salonlarında, otoparklarda, bahçelerde, tarım alanlarında, seralarda ve inşaatlarda dış etkenlerden ve güneşten korunmak için uygulamalara ihtiyaç duyabilmekteyiz. Gölgeleme fileleri bu bağlamda en ekonomik, en estetik ve en pratik yol olarak karşımıza çıkmaktadır. Korunması gereken, özel olan, güvenlik gereken durumlarda gölgeleme fileleri yardımınıza koşuyor.

Boykota tekel bayileri de katıldı: O sigaraları satmayacaklar Boykota tekel bayileri de katıldı: O sigaraları satmayacaklar

Hafif ve pratik yapısıyla sıklıkla tercih edilen gölgeliklerin pek çok türü bulunmaktadır. Gölgeleme file türlerine baktığımızda en önemli ayrımın gölgeleme oranları olduğunu görmekteyiz. Çok özel olmayan çok fazla güneşten korunması gerekmeyen alanlarda sıklıkla %35-%55 arası gölgeleme oranına sahip olan fileler tercih edilmektedir. Gölge oranının arttırılıp ve görünürlüğün kısıtlanmak istediği alanlarda ise %75-%95 oranında gölgelendirme sağlayan modeller tercih edilmektedir. Yüksek gölgeleme oranına sahip olan modellerde daha fazla olmak üzere tüm modeller tozdan, rüzgardan, çeşitli partiküllerden, hayvanlardan mekanları korumakta, güvenliği arttırmaktadır. Çeşitli renklerde ve görsellikte olabilen gölgelik filelerinde en çok tercih edilen rengin yeşil olduğu görülmektedir. Gölgelik filesi eni 20 m Boyu ise 100 m’ye kadar olabilmekte istenilen ölçülere göre kenarlıkları da hazırlanarak gönderilmektedir. 4-5 cm kadar kenarlık dikilir ve istenilen belirli aralıklarla kuş gözü halkalar yerleştirilerek her ortama uygun montaj seçeneği sunulur. Rüzgardan ve güneşten etkilenmeyen fileler uzun yıllar yıpranmaz, şişmez ve deforme olmaz.

Daha farklı teknik detay ve bilgiler için gölgeleme file türleri ve gölgeleme oranları yazımızı inceleyebilirsiniz (>>).